Izbor vjenčanice prema obliku tijela

Izbor vjenčanice prema obliku tijela

Na dan svog vjenčanja trebali biste se osjećati prekrasno, a u tome veliku igru igra izbor vjenčanice. Ne postoji idealna vjenčanica koja bi svakome pristajala. Svaki oblik tijela je drugačiji, pa zbog toga neke vjenčanice komplimentiraju tijelu, dok druge ističu nedostatke.

Bitno je kakav oblik vjenčanice želite, ali i koji vam odgovara. Ponekad kod istog tipa vjenčanice s malo razlike u kroju može biti značajna razlika u dojmu.

Izbor vjenčanice prema obliku tijela – Jabuka ili kruška

vjencanice Izbor vjenčanice prema obliku tijelaAko ste kruškolikog oblika tražite vjenčanice čija suknja se širi u slojevima i slijedi vašu prirodnu liniju tijela iz struka. Gledajte vjenčanice od težih tkanina, koje se neće lijepiti ili rastezati pa na taj način isticati donji dio vašeg tijela. Vjenčanica V izreza odvući će pažnju na gornji dio tijela.

vjencanice Izbor vjenčanice prema obliku tijelaAko ste oblika jabuke, pronađite vjenčanicu koja se siječe na dijelu gdje je vaš struk najuži, a to je vjerojatno odmah ispod grudi. Dobar su izbor vjenčanice s korzetom, kao i one koje su dubokog V izreza jer na taj način daju vertikalnu liniju vašem tijelu, pa oko ne gleda horizontalno.

Izbor vjenčanice prema obliku tijela – Plus veličine

vjencanice Izbor vjenčanice prema obliku tijelaAko ste konfekcijskog broja XXL odgovarat će vam vjenčanice A kroja, s nižim strukom i do poda. Izbjegavajte vjenčanice čiji struk počinje odmah ispod grudi i rastezljive tkanine koje odaju dojam odjeće za trudnice.

Izbor vjenčanice prema obliku tijela – Visoki ili niski

vjencanice Izbor vjenčanice prema obliku tijelaAko ste visoki izaberite vjenčanicu jednostavnog kroja.  Neka vjenčanica bude sa što manje ukrasa i vi u njoj kako cjelokupni dojam ne bi bio previše napadan.

vjencanice Izbor vjenčanice prema obliku tijelaZa niske osobe prikladne su vjenčanice koje ističu struk, jer na taj način noge dolaze do izražaja. Trebali biste izbjegavati sve velike detalje pokraj kojih ćete se vi činiti poput mrvice, a vjenčanica veća od vas.

Izbor vjenčanice prema obliku tijela

vjencanice Izbor vjenčanice prema obliku tijelaBudući da su velike grudi moderne vjerojatno je najbolji izbor vjenčanica koja ih ističe, ali ne čini vulgarnima. Zbog toga se ne trebate zakopčavati, ali nemojte pokazivati ni previše dekoltea.

vjencanice Izbor vjenčanice prema obliku tijelaAko imate malene grudi korzet je dobar izbor jer će podignuti učiniti vaše grudi većima, osima ako ste potpuno ravni, tada birajte vjenčanice zatvorenijeg dekoltea, a ispod prema želji obucite grudnjak s jastučićima.

Osim samog kroja haljine ulogu igra i izbor dekoltea. Kako izabrati odgovarajući dekolte pročitajte ovdje: Dizajn vjenčanice – kakav dekolte izabrati – Vjenčanja

Također, na dojam vjenčanice utječe i izbor rukava. Opcije su brojne, haljina može biti i bez naramenica, što dodatno naglašava deklte izrez, ali i s različitim tipovima naramenica, kao i s kratkim, tri četvrt dužinom rukava ili dugi rukav.

Dugi rukav vjenčanice su prikladnije za vjenčanja u hladnijem dijelu godine, ali su najzahvalnije za prikrivanje nedostataka. Uz to duži rukavi na vjenčanicama mogu dodati na dojmu elegancije haljine.

Također, kod izbora tipa vjenčanice i kroja ulogu može igrati i godišnje doba kada se vjenčanje održava. Na vjenčanicama za zimsko vjenčanje češći su dugi rukavi ili se pri izboru uzima u obzir što će se odjenuti i preko i kakav je dojam. Također, tip ukrasa na vjenčanici se može razlikovati ako je vjenčanje ljeti ili zimi.

Boja i nijanse vjenčanice – nijansa vjenčanice također mogu pomoći da naglasite ono najbolje na sebi. Ovisno o tenu nekima će odgovarati vjenčanice s hladnim tonovima, dok će drugima više odgovarati one s toplijim tonom. Izbor tonaliteta vjenčanice može utjecati na ukupan dojam stoga i kad znate kakav kroj želite bilo bi dobro probati isti kroj vjenčanice u različitim nijansama.

Naravno, vjenčanica može biti i u drugoj boji osim bijele. Ali kada se radi o bijelim vjenčanicama, tada također postoje različite nijanse, a klasična je razlika između hladno bijele, srebrno bijele i boje šampanjca.

Vezano:


Komentari

Odgovori

*