28. ožujka 2024.

Vjenčanja – COVER magazin

Ideje za vjenčanja i pripremu vjenčanja

Kako da gosti plešu na vjenčanju?!

Kako bi se gosti zabavljali i plesali bitno je da izaberete dobar band ili dobrog DJ-a.

Kako da gosti plešu na vjenčanju?!

Na vjenčanju jedna od bitnih stavki je zabava, odnosno ples, te treba pronaći načina da se i goste motivira na ples. Rasplesano vjenčanje je odličan način da gostima ostane u dobrom sjećanju.-

Kako bi se gosti zabavljali i plesali bitno je da izaberete dobar band ili dobrog DJ-a. Oni jako utječu na raspoloženje  na vjenčanju.

Prije vjenčanja surađujte s bandom, dogovorite detalje, napravite plan. Muzika bi trebala biti raznovrsna, za svačiji ukus po nešto. Razgovarajte s bandom kako bi vidjeli njihov stil, te dogovorite kada treba početi, te koko će se razvijati večer. Da li gosti mogu naručivati pjesme ili želite da se band drži svoga i vašeg plana?

Uključite i grupne i tradicionalne plesove. Možda niste veliki fan takvih plesova, ali oni podižu raspoloženje. Niko ne voli kolo, ali na vjenčanju uvijek je najbolji motivator da se netko digne na podij.

Muzika na vjenčanju može biti u vašem stilu, ne trebate izabrati što ne volite, ali birajte i ono što vole vaši gosti i na što plešu. Vjenčanje nije koncert, nego zabava. Uzmite to u obzir kod izbora i banda i pjesama.

Na vrijeme krenite s prvim plesom koji ćete otvoriti vi kao mladenci. Možda će gostima biti neugodno plesati prije nego što vi to napravite, a ako vi to niste planirali razvući će se razdoblje bez plesa dok se netko drugi ne odvaži otvoriti ples ili dok ne shvate da vi to nećete učiniti. Taj prvi dio bez plesa može utjecati na razvoj večeri.

Prvi ples treba biti vaš, trebate privući ostale poglede, ali nakon toga trebate privući sve da plešu i da se uključe.

Nemojte kompletnu odluku prepustiti bandu, nego razgovarajte s njima, vidite ponudu pjesama koju imaju, te se dogovorite oko toga što vi želite, jer vi ipak bolje poznajete svoje goste.

Razmislite i o nekim aktivnostima, ako želite aktivirati goste na ples tada bi ih trebali motivirati i vi i band. Band pozivom i muzikom, a vi svojim stavom i raspoloženjem.

Naravno da je bitno da se zabavite i plešete, ali ako se fokusirate samo na sebe ili na par prijatelja ostatak gostiju se može osjećati isključeno, te će manje plesati. Na podiju odvojite vremena i za druge goste, otvorite se, te nemojte samo s bliskim prijateljima plesati u zatvorenom krugu.

Također možete u prolazi između stolova s gostima popričati, pozvati ih na ples.

Nemojte ignorirati strane pjesme na vjenčanju, neke strane pjesme također mogu aktivirati goste na ples. Neke se popularne te mogu djelovati poticajno poput Macarene (La Macarena – Los del Rio). Slično je i s nekim drugim pjesmama koje su popularni motivatori za ples, možete u nekom dijelu kombinirati moderne, a u nekom dijelu večeri nešto starije hitove na koje gosti rado plešu. Neki hitovi se vrte na mnogim vjenčanjima upravo iz razloga jer podižu atmosferu i djeluju na goste.

Dobra muzika i atmosfera će doprinijeti da se gosti opuste i plešu, u pravilu se to podrazumijeva, no, to ne znači da se o tome ne treba razmisliti unaprijed.

Stvarne mladenke kažu:

Da bi gosti plesali uglavnom je potrebna dobra muzika, pod tim mislim muzika kakvu sluša većina vaših gostiju i na kakvu se zabavlja. Bitno je i da dvorana ima dovoljno veliki plesni podij jer prevelika gužva demotivira.
Kada se bira muzika bitno je ne samo što mladenci vole nego i njihovi gosti. Također, bitno je da imate dobar bend: Ne može svaki bend napraviti istu atmosferu. Raspitajte se, poslušajte ih, da li vas motiviraju na ples.

Noć je duga, pokušajte s bendom dogovoriti i neke načine za motiviranje gostiju na ples. Promjene ritmova, neke plesne kombinacije… Ne bi se sve trebalo svesti samo na muziku i neka ljudi plešu.