29. ožujka 2024.

Vjenčanja – COVER magazin

Ideje za vjenčanja i pripremu vjenčanja

Kako ostati svjež kod vjenčanja ljeti

Ljeto je idealno doba za vjenčanje, ali visoke temperature i sunce mogu uništiti frizuru i šminku, kako gostima, tako i vama.

Kako ostati svjež kod vjenčanja ljeti

Ljeto je idealno doba za vjenčanje, ali visoke temperature i sunce mogu uništiti frizuru i šminku, kako gostima, tako i vama. Prevencija je ključ svježine i lijepog izgleda.

Ne zaboravite nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom na sva izložena područja, poput dekoltea, ramena, leđa i lica.

Šminka neka bude s vodenom bazom, a ne uljnom.

Sva šminka neka bude vodootporna, uključujući maskaru, tuš za oči i ostalo.

Ostanite hidratizirani. Između šampanjca, i drugih alkoholnih pića pijte mnogo čiste vode.

Hladnu krpu stavite na vrat i prsa ukoliko osjetite da vam se tijelo pregrijava.

Stvarne mladenke kažu:

Ako je vjenčanje baš po ljetnim vrućinama prilično je teško sve izorganizirati.
Unaprijed treba voditi računa o vrućinama i kod izbora cjenčanice, od kroja do materijala. Frizuru bi trebalo izabrati na način da ipak nije uz lice, možda čak i dignutu kosu.
Lepeza je za mladenke vrlo čest izbor na ljetnim vjenčanjima.
Što se tiče šminke, tu bi već i šminkerica trebala pomoći izabrati laganu ali otpornu šminku. Fiksator preko te papirići za blotanje u torbi su neizostavan su dio.
Velika pomoć može biti da drugi osiguraju da je mladenka uvijek u hladovini, da ulazi u dobro rashlađen automobil i slično.

___

S obzirom da je ljeti jedan od glavnih problema make up, mislim da bi u ovom slučaju trebalo pokušati što više toga odraditi unaprijed i s trajnom šminkom. Osim što ćete na sam dan vjenčanja imati manje obveza, te stvari koje odradite unaprijed će vam biti i trajnije.
Tako da bi trebalo uzeti u obzir umjesto umjetnih ljepljenih trepavica, ugradnju trepavica,. Što se tiče obrva, postoje mnoge opcije farbanja i oblikovanja, 3D uređivanja obrva koje će također biti nešto trajniji izbor.
Trajni lak ili geliranje noktiju je već većini mladenki u palnu pa to i nije neka specifičnost.
Također, neki pilinzi i čišćenje lica bi se moglo odraditi unaprijed kako bi na sam dan vjenčanja bilo potrobno što manje šminke.
Postoje i razni trajniji deodoransi koje bi trebalo isprobati ranije, i koji će onda taj dan sve bolje držati pod kontrolom. Mislim na one koji se nanose tjedno i slično s produženim djelovanjem. Tako bi na dan vjenčanja mogli imati smao neki lagani dezić.