20. travnja 2024.

Vjenčanja – COVER magazin

Ideje za vjenčanja i pripremu vjenčanja

Kakav donji dio vjenčanice izabrati?

Silueta suknje odnosno donjeg dijela vjenčanice velikim dijelom utječe na kompletan dojam vjenčanice.

Kakav donji dio vjenčanice izabrati?

Silueta suknje odnosno donjeg dijela vjenčanice velikim dijelom utječe na kompletan dojam vjenčanice.

Velike i pune suknje uvijek ostavljaju glamurozan dojam. Vjenčanje je jedna od rijetkih prilika u kojima možete nositi toliko voluminozne i ekstravagantne suknje.

Formalnost vjenčanja kao i oblik tijela mladenke najviše određuju volumen donjeg dijela vjenčanice. Ovakav kroj suknje stvorit će ravnotežu ukoliko imate krupniji gornji dio ili velike grudi, dok ukoliko ste sitnije građe morate biti oprezni jer bi vas prevelika suknja mogla još i smanjiti.


Kroj donjeg dijela vjenčanice u A
je već dugo vremena aktualan, ali je uvijek moderan i elegantan. A oblik reflektira klasičan stil. Ovakav kroj također može pomoći ukoliko želite sakriti višak kilograma.


Duga uska vjenčanica
još uvijek nije jako prihvaćene, a češće se nosi u kombinaciji s dugim zadnjim dijelom.


Asimetrične vjenčanice
pogodne su za nekonvencionalne mladenke. One mogu biti teške za kombiniranje, ali su jak izraz mladenkine osobnosti.


Posebna varijanta su uski donji dio vjenčanice u kombinaciji s volumiziranom suknjom koja se može nakon prvog dijela vjenčanja skinuti. Na ovaj način imate jednu vjenčanicu za crkvenu ceremoniju, a drugu za primanje poslije.

Ovakva dvodijelna suknja može biti praktičan kompromis između balske haljine i elegantne uske duge vjenčanice.

Stvarne mladenke kažu:

Meni su u zadnje vrijeme velike vjenčanice, odnosno široke u više slojeva i s obručem suknje postale out. Neću reći da su dosadne, ali su mi preklasičan izbor, i već predugo su bile u modi, da su postale obične. Ne da su loše, nego jednostavno da su obične i prosječne.
Donji dio vjenčanice zaista može biti vrlo raznolik, dopušta igranje kako dužinama tako i oblicima, a sigurno jako utječe na kompletan dojam. Ovisno o mladenki, o tipu vjenčanja i ostalim parametrima ne odgovaraju svim prigodama isti oblici. Ali mislim da bi ipak glavnu ulogu trebao imati stil i građa mladenke.
Stil u smislu da ako želi klasičnu i neupečatljivu vjenčanicu izabere široki, slojeviti, eventualno s obručem donji dio. To je nešto što svi očekuju i teško se s tim može promašiti.
Uski dugi donji dio vjenčanice je po meni izbor za mladenke koje se ne žele isticati i pokazati stil, a ne žele ni klasičnu široku vjenčanicu.

Za modno osviještene mladenke, one koje prate modu i trendove, žele nešto drugačije, kojima je vjenčanica način modnog izražaja su drugačiji i neobični krojevi.