Kako ostati smirena na dan vjenčanja?!

Kako ostati smirena na dan vjenčanja?!

Vjenčanje treba biti poseban pa čak i jedan od najljepših dana života. Uz to ide i puno stresa. Kako izdržati mirno planiranje i dan vjenčanja?! Nervoza i stres, posebno kada želite da nešto bude “najljepši dan u životu” su jednostavno neizbježni, no, kako ih minimalizirati.

Dan prije vjenčanja se opustite i odmorite.  Napravite popis što još morate obaviti, i što sutradan trebate napraviti.

Sve promjene u zadnji tren povjerite nekoj osobi u koju imate povjerenja, vi se više ne možete zamarati sa detaljima.

Ako zbog nervoze ne možete pojesti cijeli obrok, nema veze, ali morate jesti. Prigrizite nešto, uzmite jogurt, čokoladu, voće…

Umjesto kave uzmite čaj. Pred spavanje popijte toplu čokoladu.

Ostavite mobitel po strani. Kada ste raspoloženi i odmorni odgovorite na poruke i pozive, ali ako cijeli dan nosite mobitel, cijeli dan će vas opterećivati pozivi.

Otiđite na masažu dan prije vjenčanja.

Na dan vjenčanja

Pustite sve neka rade svoj posao. Dali ste im zaduženja i danas ih ne trebate kontrolirati. Ako mislite da trebate onda za to zadužite jednu osobu umjesto sebe.

Probleme koji su se pojavili neka rješava netko drugi. Vi ne možete više pomoći , vi ste obavili planiranje.

Ujutro napravite nešto opuštajuće, samo za sebe – topla kupka, molitva, joga, slušajte malo muziku, pročitajte novine…

Ni jedan problem nije nerješiv, niti će jedna sitnica utjecati na cijelo vjenčanje. Opustite se i uživajte.

Stvarne mladenke kažu:

Meni je jako pomoglo to što sam za ono što sam ja trebala napraviti imala „to do“ listu. Točno sam znala kada što trebam napraviti i trudila se ne kasniti. Sve što se moglo pripremiti unaprijed sam već pripremila u odvojene vrećice i torbe. Ostale aktivnosti koje nisam ja pratila nisam niti pokušavala koordinirati, zadužila sam osobe od povjerenja za njih i bila sam sigurna da će oni svoj dio posla odraditi kako treba. Čak i ako je nešto kasnilo, znala sam da postoji dobar razlog za to i nisam se uzrujavala.
Problem je kada mladenke sve pokušavaju držati pod kontrolom, a naravno da kada je uključen veći broj ljudi i veća količina alkohola da to nije moguće. Okvirna vremena trebaju postojati, ali dobro je ostaviti prostora i za malo sporiji razvoj događaja. Gosti su došli da se opuste i vesele radi vas, nervozna mladenka nikome nije zanimljiva.

____

Meni je jedini cilj na dan vjenčanja i bio ostati smirena i prisebna, jer znala sam da će vjenčanje proći kako god da organizacija krene, da će gosti preživjeti i hladnu juhu ako se pojavi i loše dekorirane stolove ili fulanje benda, ali ako se s nekim posvađam da je to što sebi ne bi oprostila. Užasno su me živcirale mladenke na ranijim vjenčanjima na kojima sam bila gost koje su bile toliko zaokupljene sobom, da nisu imale pojma s kim su se već pozdravile, tko im uopće čestita, ni s kim razgovaraju. Na kraju je vjenčanje zaista bio moj najljepši dan u životu. Na sreću sve oko organizacije je proteklo kako treba, ali sam bila i jako ponosna na sebe što sam bila svjesna svakog trenutka vjenčanja  i znala što se događa, a ne da samo razmišljam o tome jel se moja haljina svidjela svima i jesu li svi oduševljeni mojom frizurom.

___

Mislim da bi misao vodilja mogla biti – šta je tu je.
Dali ste sve od sebe da sve pripremite, a na dan vjenčanja nekog drugog zadužite za sve sitnice a vi se bavite smao onim što morate. AKo i neke sitnice krenu krivo ne trebate ih vi rješavati, neka se netko drugi bavi s tim. Sve će se nekako riješiti, i mnoge detalje koji možda i krenu krivo nitko neće ni primijetiti. Više vrijedi vaš osmjeh i dobro raspoloženje nego frizura baš kakvu ste vi zamislili. Ako se vi osjećate dobro tada će i sve drugo biti bolje.
Organizaciju prije samo vjenčanja pripremite najbolje što možete, ali na dan vjenčanja stvari idu kako idu i vi tu više ne možete ništa.


Komentari

Odgovori

*