Vodič sa savršenim odredištima za medeni mjesec za sve vrste parova

Vodič sa savršenim odredištima za medeni mjesec za sve vrste parova

Budući da su planovi više od godinu dana bili na čekanju zbog ograničenja putovanja povezanih s bolesti COVID-19, 46% putnika iz Hrvatske* optimistično je glede mogućnosti promjene termina životnog događaja kao što je medeni mjesec zahvaljujući postupnom popuštanju ograničenja putovanja širom svijeta. U skladu sa svojom misijom da svima olakša da istraže svijet, pa tako i svakom paru, Booking.com predstavlja pet odredišta za različite vrste parova prema preporukama putnika** kako bi vas inspirirao za odlazak na nezaboravni medeni mjesec, bez obzira na to koja ste vrsta para.

Par koji voli iskustva – degustacija vina u Mendozi, uArgentini
Parovima koji uživaju u sličnim aktivnostima i dijele ljubav prema degustaciji vina svidjet će se jedinstvena iskustva degustacije vina u Mendozi, srcu argentinske vinske regije poznate diljem svijeta, koja nudi nagrađivana vina malbec i više od 1200 vinarija.

Gdje boraviti: Nedaleko od centra Mendoze nalazi se Lares de Chacras, klasičan butik hotel u ladanjskom stilu, smješten u slikovitom naselju Chacras de Coria. Hotel ima vinski podrum u kojem gosti mogu odabrati omiljeno vino uz večeru, a nudi i obilaske okolnih vinskih regija.

Parovi koji dokazuju da se suprotnosti privlače – all-inclusive romansa u Veneciji, u Italiji
Parovima koji se istinski vole, ali u jednakoj mjeri uživaju i u odvojenim aktivnostima, savršeno će odgovarati medeni mjesec u luksuznom all-inclusive resortu. Uz brojne sadržaje, opcije i aktivnosti planiranje će vam biti brzo i jednostavno, a vaš će medeni mjesec biti nezaboravan i romantičan.

Gdje boraviti: Boravite u hotelu Cipriani, A Belmond Hotel, jednom od najpoznatijih luksuznih hotela u Veneciji, i doživite njegovu romantičnu atmosferu. Svaki kutak ovog poznatog mjesta za odmor bez sumnje će vas očarati zahvaljujući gastronomiji nagrađenoj Michelinovom zvjezdicom, jedinom olimpijskom bazenu u gradu, teniskim terenima i ekskluzivnim obilascima.

Pustolovan par – doživljaj ronjenja u Sharm El Sheikhu, u Egiptu
Parovi koji žude za dozom adrenalina i pustolovine uz romantičan odmor provest će i nezaboravan medeni mjesec u ovom all-inclusive ronilačkom resortu. S ronjenja u Sharm El Sheikhu ponijet ćete uspomene koje ćete pamtiti cijeli život, a putnici Booking.com-a preporučuju ga zbog zapanjujućih olupina, zidina i grebena.

Gdje boraviti: Objekt Four Seasons Resort Sharm El Sheikh nudi pogled na Crveno more, elegantan smještaj i vrhunske izlete u pustinju i na ronjenje. Objekt ima dva mola i tim stručnjaka koji će ljubiteljima ronjenja olakšati ulazak u najtoplije more na svijetu, koje obiluje grebenima, koraljnim vrtovima i olupinama brodova.

Opušteni par – spa odmor u Bathu, u Ujedinjenom Kraljevstvu
Gotovo četvrtina 22% putnika iz Hrvatske* čezne za opuštajućim putovanjem, a medeni mjesec savršena je prilika za to. Bezbrižnim parovima koji najradije provode zajedničko vrijeme u opuštanju svidjet će se odmor u jednom od najboljih svjetskih spa odredišta, u kojem se nalaze i jedine prirodne toplice u Velikoj Britaniji.

Gdje boraviti: U objektu The Kennard, izgrađenom 1794. godine, tijekom zlatnog doba georgijanske elegancije u Bathu, zasigurno ćete provesti nezaboravan boravak. Ovaj butik privatni smještaj nalazi se na UNESCO-ovu popisu svjetske baštine, a udaljen je nekoliko minuta hoda od brojnih toplica, muzeja te nekih od najboljih gradskih restorana i trgovina.

Društveni par – noćne tržnice u Pa Tongu u Phuketu, u Tajlandu
Parovi koji vole druženje doživjet će najbolji provod u životu na medenom mjesecu u gradu Pa Tongu, u tajlandskom Phuketu. Pod neonskim svjetlima ulica koje vrve noćnim tržnicama možete kušati lokalne delicije, kupiti jedinstvene rukotvorine ili jednostavno prošetati tržnicom i upoznati mještane dok uživate u lokalnim zabavnim sadržajima.

Gdje boraviti: Objekt Burasari Phuket Resort & Spa – SHA Plus odiše tropskim ugođajem, a smješten je uz plažu Patong, na pješačkoj udaljenosti od trgovačkog centra i zloglasne ulice Bangla Road, koja vrvi barovima i noćnim klubovima. Uz spa sadržaje, dva vanjska bazena, večernje plesne predstave i barove u sklopu objekta, poželjet ćete zauvijek ostati u ovom resortu.

*Ovo istraživanje proveo je Booking.com na uzorku odraslih osoba koje planiraju putovati u sljedećih 12 mjeseci. Ukupno su sudjelovala 28.042 ispitanika iz 28 zemalja i teritorija (uključujući 1003 iz Argentine, 1002 iz Australije, 1000 iz Brazila, 1003 iz Danske, 1002 iz Francuske, 1004 iz Hong Konga, 1001 iz Hrvatske, 1000 iz Indije, 1000 iz Italije, 1002 iz Izraela, 1000 iz Japana, 1003 iz Južne Koreje, 1001 iz Kanade, 1000 iz Kine, 1002 iz Kolumbije, 1002 iz Meksika, 1000 iz Nizozemske, 1000 iz Novog Zelanda, 1005 iz Njemačke, 1003 iz Rusije, 1000 iz SAD-a ,1000 iz Singapura, 1005 iz Španjolske, 1001 iz Švedske, 1003 iz Tajlanda, 1000 s Tajvana, 1000 iz Ujedinjene Kraljevine i 1000 iz Vijetnama). Ispitanici su ispunili online anketu u siječnju 2021. godine.

**Booking.com-ovi podaci o preporukama temelje se na relevantnim odredištima koja preporučuju globalni putnici za sljedeće kategorije: vinogradi, romantičan bijeg, ronjenje, ronjenje s maskom i disaljkom, toplice, kupovina antikviteta i noćne tržnice.

***Ovo neovisno istraživanje proveo je Booking.com na uzorku odraslih osoba koje su putovale privatno ili poslovno u posljednjih 12 mjeseci i planiraju putovanje u sljedećih 12 mjeseci (ako i kada dođe do ukidanja ograničenja vezanih za putovanja). Ukupno su sudjelovala 20.934 ispitanika iz 28 zemalja (uključujući 999 iz SAD-a, 496 iz Kanade, 497 iz Meksika, 997 iz Kolumbije, 999 iz Brazila, 499 iz Argentine, 995 iz Australije, 499 iz Novog Zelanda, 999 iz Španjolske, 996 iz Italije, 996 iz Francuske, 999 iz Ujedinjene Kraljevine, 996 iz Njemačke, 498 iz Nizozemske, 499 iz Danske, 499 iz Švedske, 498 iz Hrvatske, 1001 iz Rusije, 498 iz Izraela, 997 iz Indije, 994 iz Kine, 499 iz Hong Konga, 497 iz Tajlanda, 496 iz Singapura, 499 s Tajvana, 997 iz Južne Koreje, 500 iz Vijetnama i 995 iz Japana). Ispitanici su ispunili online anketu u srpnju 2020. godine.