28. ožujka 2024.

Vjenčanja – COVER magazin

Ideje za vjenčanja i pripremu vjenčanja

Kako biti siguran da je brak pravi korak

Snovi o prekrasnom vjenčanju tipični su za sve djevojke i dječake još od najranijeg djetinjstva.

Kako biti siguran da je brak pravi korak

Kako biti siguran da je brak pravi korak

vjencanja - Kako biti siguran da je brak pravi korakSnovi o prekrasnom vjenčanju tipični su za sve djevojke i dječake još od najranijeg djetinjstva. U svim bajkama, nakon vjenčanja dolazi: «Živjeli su sretno ostatak života». A to je ono što želimo za sebe. Upravo zbog bajki podsvjesno mislimo kako će vjenčanje riješiti sve naše probleme, te težimo braku i «sretnom završetku».

vjencanja - Kako biti siguran da je brak pravi korakZa početak se udaljite od ideje prekrasnog vjenčanja i koncepta braka te pogledajte unutar sebe i analizirajte svoju vezu. Naravno teško je gledati negativne stvari, ali ako mislite da će se neke stvari promijeniti, još jedanput razmislite. Možete samo prihvatiti ili ne prihvatiti stanje kakvo jest.

vjencanja - Kako biti siguran da je brak pravi korakRealno pogledajte i pokušajte razumjeti svoje financije. Sve više brakova propada zbog novčanih problema. Morate točno znati svoje i financijsko stanje budućeg supruga.

vjencanja - Kako biti siguran da je brak pravi korakRazgovarajte otvoreno s partnerom. Razgovor neka uključi ambicije i snove koje imate. Postoje neke stvari kod kojih je lako pronaći kompromis, međutim pitanje djece, edukacije i karijere je nešto oko čega biste se trebali slagati. Nevažno koliko voljeli svoga partnera postoje neke stvari preko kojih nećete moći preći, pa je zbog toga pametnije otvoreno razgovarati prije vjenčanja. Bolje je znati istinu prije nego počnete nego svađati se i kasnije razvoditi.

vjencanja - Kako biti siguran da je brak pravi korakOdobrava li vašeg odabranika obitelj? Možda mislite kako to uopće nije bitno jer ste ludo zaljubljeni i mislite kako vam se ništa ne može ispriječiti na putu, ali obitelj svakako može činiti veliku prepreku dobrim odnosima ukoliko ne podupire vaš brak, bilo njegova ili vaša.

vjencanja - Kako biti siguran da je brak pravi korakOtvoren razgovor o svim bitnim stvarima neće samo spriječiti ulazak u loš brak, nego će ojačati vašu veze.

vjencanja - Kako biti siguran da je brak pravi korakDa biste imali sretan brak trebate odreći se mašte u korist realnosti.