29. ožujka 2024.

Vjenčanja – COVER magazin

Ideje za vjenčanja i pripremu vjenčanja

Koje prezime uzeti nakon vjenčanja

Tradicija je po tom pitanju jasna - žena treba uzeti muževo prezime. Ali i tradicija se mijenja.

Koje prezime uzeti nakon vjenčanja

Tradicija je po tom pitanju jasna – žena treba uzeti muževo prezime. Ali i tradicija se mijenja. Danas, ne samo da žene zadržavaju svoje prezime nego i muškarci uzimaju ženino prezime.

vjencanja - Koje prezime uzeti nakon vjenčanjaKoliko vam vaše prezime znači? Da li vam se čini da ćete s promjenom prezimena izgubiti svoj identitet?

vjencanja - Koje prezime uzeti nakon vjenčanjaImate li izgrađenu poslovnu reputaciju ili vlastito poduzeće? Ukoliko se nešto od toga temelji na prepoznatljivosti imena i prezimena možda ne želite krenuti od početka i sve stvarati ponovno s novim imenom.

vjencanja - Koje prezime uzeti nakon vjenčanjaPoslušajte i napišite kako bi vaše novo ime i prezime zvučali. Da li se tako želite zvati ostatak života?

vjencanja - Koje prezime uzeti nakon vjenčanjaDa li ste dobili s novim prezimenom neku neobičnu kombinaciju? Hoće li vas ljudi ozbiljno shvaćati s njom?

vjencanja - Koje prezime uzeti nakon vjenčanjaRazgovarajte o promjeni/zadržavanju prezimena sa partnerom, ali i sa svojom obitelji. Ukoliko je on sin jedinac logično je očekivati da zadrži svoje prezime. Da li ste vi jedino dijete u obitelji? Da li mladenka ima braće?

vjencanja - Koje prezime uzeti nakon vjenčanjaDogovorite se koje prezime želite da vaša djeca imaju. Neki parovi kombiniraju svoja prezimena i daju ih djeci. Ili se možete dogovoriti da muška djeca imaju očevo, a ženska majčino prezime. Ili obrnuto. Bitno je postići dogovor.

vjencanja - Koje prezime uzeti nakon vjenčanjaUkoliko će djeca imati očevo prezime hoće li se majka osjećati isključeno ako samo ona ima drugačije prezime?!

vjencanja - Koje prezime uzeti nakon vjenčanjaAko vam je bitno mišljenje okoline razmislite kako će ona reagirati na vašu odluku.