20. travnja 2024.

Vjenčanja – COVER magazin

Ideje za vjenčanja i pripremu vjenčanja

Izbor datuma, vremena i lokacije vjenčanja

Kod planiranja vjenčanja morate krenuti od nečega, a to bi trebala biti odluka o datumu, vremenu i mjestu vjenčanja.

Izbor datuma, vremena i lokacije vjenčanja

vjencanja - Izbor datuma, vremena i lokacije vjenčanja

Kod planiranja vjenčanja morate krenuti od nečega, a to bi trebala biti odluka o datumu, vremenu i mjestu vjenčanja. Sve ostalo proizlazi iz tih odluka od odluke o vjenčanici do boja vjenčanja.

vjencanja - Izbor datuma, vremena i lokacije vjenčanja Vodite računa o tome da ukoliko planirate vjenčanje u top sezoni koja je od 5-9 mjeseca morat ćete sve rezervirati puno unaprijed.

vjencanja - Izbor datuma, vremena i lokacije vjenčanja Ukoliko želite biti ekonomični izaberite vikend između listopada i veljače.

vjencanja - Izbor datuma, vremena i lokacije vjenčanja Ukoliko vam se datum poklapa s nekim praznikom možete očekivati da će vam sve biti skuplje.

vjencanja - Izbor datuma, vremena i lokacije vjenčanja Imajte u vidu da je datum bitan i zbog gostiju. Morate voditi računa o tome da gosti trebaju biti slobodni tog vikenda.

vjencanja - Izbor datuma, vremena i lokacije vjenčanja Kod izbora datuma možete uzeti u obzir razne varijable poput osobnih preferencija, datume nekih samo vama važnih događaj ili jednostavno izabrati datum koji će najbolje odgovarati kako vama tako i većini obitelji i prijatelja.

vjencanja - Izbor datuma, vremena i lokacije vjenčanja Datum vjenčanja utjecat će i na odluku o vjenčanici kao i stilu vjenčanja.

vjencanja - Izbor datuma, vremena i lokacije vjenčanja Osim datuma bitno je i vrijeme vjenčanja. Nije isto ukoliko se odlučite za jutarnje vjenčanje koje je negdje između 11-13h te će vam i svadbena svečanost odnosno primanje krenuti ranije ili će ceremonija biti tek popodne.

vjencanja - Izbor datuma, vremena i lokacije vjenčanja Nakon toga trebate odlučiti o lokaciji. Ona će utjecati i na broj gostiju koje može pozvati, a možete i birati lokaciju prema broju gostiju.

vjencanja - Izbor datuma, vremena i lokacije vjenčanja U svakom slučaju lokacija će utjecati na komfor gostiju, odluku o odjeći kako vas tako i gostiju, ali i na dekor pa čak i na meni.

Što kažu stvarne mladenke:

Meni se ne sviđa trend vjenčanja radnim danima bez obzira koliko on bio praktičan mladencima. Ne možemo očekivati da će svi uzeti godišnji zato što je naše vjenčanje i onda to uglavnom izgleda tako da ljudi nisu naspavani, dojurili su s posla kući spremiti se pa na vjenčanje, a poslije večere oni su za spavanje, a nikako za ples i zabavu. Ako je u pitanju samo večera onda u redu, ali ako se očekuje zabava mislim da je subota puno bolji izbor. Mi smo također iz tih razloga izabrali subotu, a lokacija je bila u samom gradu zbog praktičnosti za uzvanike da dođu do sale, idu kući taxijima bez duže vožnje i slično. No, to opet ovisi o mladencima i njihovim afinitetima. Ponekad smo svi spremni na kompromise i često će se zbog bolje/atraktivnije lokacije izabrati sala izvan grada ne razmišljajući o tome kako će se gosti kasnije voziti svojim kućama.

___

Datum i lokacija su jedne od najvažnijih stvari. Kod izbora datuma mislimd a treba voditi računa i o gostima. Ukoliko radite vjenčanje u nekom mjestu gdje mnogi ne žive, puno bolji izbor je produženi vikend, praznici ili ljeto jer tada će i vaši gosti moći lakše doputovati bez stresa o brzom povratku na posao.

S druge strane ako radite vjenčanje u većem gradu, npr.Zagrebu i većina gostiju su vam iz Zagreba onda baš takve datume je bolje izbjegavati. Tada će mnogi iskoristiti priliku za bjeg iz grada i bit će im kompliciranije vraćati se ili ostati u gradu na taj datum. Tako da mislim da su to dvije krajnosti koje potpuno drugačije utječu na izbor datuma vjenčanja.

Što se tiče lokacije, to je bitno kako vama tako i gostima. Gostima jer će morati se do lokacije voziti, naći parking te poslije vratiti svojim kućama. Vama izbor lokacije znači ne samo kako će svadba izgledati nego i koliko ćete toga morati obaviti i kako ćete sve organizirati. Ako uzmete neku lijepu dvoranu ali koja ne nudi ostalo tada ćete se za svaku sitnicu morati dodatno angažirati i usklađivati. Nije tu pitanje ni samo angažmana, nego sve te različite segmente netko mora dobro uskladiti i povezati. Vi ne želite da vam večera bude hladna samo zato što je netko drugi u koracima pogriješio. Kada se uzima neki aspekt tada se ipak radi o uhodanim kombinacijama koje je puno lakše pratiti i koji već imaju svoj ritam.