Vjenčani buket

Izbor buketa za mladenku

Buket za mladenku treba biti u skladu s vjenčanicom, ali i s općom temom vjenčanja.

Ukoliko je haljina bogata, šarena ili jako ukrašena buket treba biti jednostavan. Loš izbor buketa ili loše napravljen buket može pokvariti cjelokupan dojam mladenke.

Veliki buketi uvijek izgledaju neproporcionalno na sitnim mladenkama, tako da i o tome treba voditi računa.

Vjenčani buket u nekoj neočekivanoj boji poput narančaste, crveno-ljubičaste i slično personalizira izgled mladenke i jako dobro odgovara klasičnoj bijeloj vjenčanici. Za neobičan dojam možete kombinirati boju ruža za usne s buketom.

Vjenčani buket mladenke je modni detalj koji je bilo dobro uskladiti s vjenčanicom. U obzir treba uzeti boju vjenčanice, kao i oblik te materijal vjenčanice. U pravilu uz jednostavne vjenčanice mogu odgovarati i jednostavni, kao i neobični i raskošni buketi dok uz raskošne vjenčanice, kao i vjenčanice s velom bolje odgovaraju odmjereni vjenčani buketi .

Okrugli vjenčani buketi, bez previše ekstravagancije dobro se slažu s kratkim vjenčanicama kao i s uskim vjenčanicama.

Vjenčani buketi s puno volumena i većim cvjetovima odgovaraju uz sofisticirane velike, ali relativno jednostavne haljine.

Za vjenčanice sirena kroja dobro će ići kaskadni buketi.

Uz uske vjenčanice, kao i one sirena kroja dobro će se slagati i personalizirani, neobični vjenčani buketi. Vjenčani buket od božura u ovom slučaju može biti dobar izbor.

Bijeli vjenčani buket dobro odgovara uz tradicionalne i klasične stilove vjenčanja i vjenčanica.

Za romantični stil vjenčanja i vjenčanice, vjenčanice u stilu princeza i slično odlično se slažu nježne boje i pastelne nijanse vjenčanog buketa. Detalji koji naglašavaju buket poput vezice, perli i nekih dodataka također se mogu dobro ukomponirati u ovaj stil vjenčanja kao i za izbor vjenčanog buketa.

Za jednostavan, a elegantan dojam na vjenčanju minimalistički buketi mogu biti dobar izbor. Izbor cvijeća može biti od ruža, ljiljana, suncokreta do božura, kala… Cvijeće treba biti jednostavno i pravilno složeno bez nekakvih dodataka. U ovom slučaju izbor može biti i manji buket, kao i manji broj cvjetova koji će naglašavati eleganciju. Za nešto posebniji dojam stabljike cvijeća mogu biti nešto duže, odnosno vjenčani buket ne bi trebao biti kratak.

Kada se radi o građi i rastu mladenke, buket može biti element koji preuzima dojam ili komplimentima mladenki. Dok će sitnim i nižim mladenkama više odgovarati buketi koji su manji, visokim ili krupnim mladenkama mogu odgovarati veći buketi. Kaskadni buketi posebno dobro idu uz visoke mladenke.

Izbor cvijeća za vjenčani buket

Kod izbora cvijeća vodite se osobnim preferencijama, stilom vjenčanja i vjenčanice, ali i sezonom. Izbor sezonskog cvijeća ne samo da može buket učiniti cjenovno povoljnijim, nego može smanjiti mogućnost neugodnih iznenađenja, nestašice cvijeća i slično.

Izbor cvijeća za bijeli buket mogu biti bijele ruže, božuri, hortenzije…

Izbor cvijeća za romantičan dojam vjenčanog buketa u nježnim nijansama može biti vjenčani buketi s ružama, đurđicama, kalama…

Općenito neki od najpopularnijih vrsta izbora cvijeća za vjenčani buket su:

  • ruže – bez obzira o kojoj se boji radilo ruže su popularan izbor za vjenčani buket
  • kale
  • đurđice
  • orhideje
  • tulipani
  • hortenzija.

Za nešto neobičniji buket popularan izbor su

  • tratinčice
  • suncokreti.

Stvarne mladenke kažu:

Meni je većina buketa lijepa i elegantna, malo se razlikuju i to je to. Ustvari razlikuju se jako puno kada stavite jedan do drugog i idete uspoređivati. Ali ako ne uspoređujete imamo ispred mladenke lijep buket. To je cvijeće, cvijeće je lijepo. Bijeli buket, šareni buket, jednobojan s nekim detaljem… mislim da je tu skoro pa nemoguće pogriješiti.
Buketi su jako prate modne trendove. Možda bi sada za neke bukete od prije 5-10 godina rekli da nisu lijepi ali tada su vjerojatno bili.
Ako se ne ide u neku krajnost i ne bira buket koji je već nekoliko godina izašao iz mode – s buketom se ne može pogriješiti.
Jedno vrijeme su bili jako in kaskadni buketi, pa ih onda više nitko nije htio, pa manji, pa veći, pa u obliku lopte, pa raspršeno cvijeće pa jako stisnuto i dosta cvjetova u mladenkinom buketu.

Moje mišljenje je da ako se ne pretjeruje i ne ide u neke krajnosti da buket jednostavno mora biti lijep i da nema ružnih buketa. Ne mislim da buket mora biti lijep u smislu da morate izabrati lijep buket, nego da je skoro svako cvijeće lijepo, cvijeće u buketu ispred mladenkine bijele vjenčanice će sigurno biti lijepo.


Komentari

Odgovori

*