Osnovna pravila šminkanja mladenke

Osnovna pravila šminkanja mladenke – šminka za vjenčanja

Većina mladenki izgleda najbolje kada ima prirodan make up. To ne znači da se ne trebaju šminkati, nego da je bolje birati prirodnije boje.

Uzmite u obzir da će vam se šminka vidjeti i preko dana tako da ne smije biti samo klasičan večernji make up.

vjencanja - Osnovna pravila šminkanja mladenke Podloga mora odgovarati vašoj nijansi tena. Izbjegavajte grube prijelaze prema vratu, i provjerite da li vam je ostala crta negdje na prijelazu.

vjencanja - Osnovna pravila šminkanja mladenke Iluminatori u boji kože pomoći će vam da cijeli dan sjajite i izgledate svježe. Naravno i s njima treba umjereno.

vjencanja - Osnovna pravila šminkanja mladenke Čak se i vodootporna maskara i eyeliner mogu otpiti tako da njih ne koristite u prevelikim količinama. Pogotovo ako ste skloni plakanju.

vjencanja - Osnovna pravila šminkanja mladenke Ukoliko želite poveznicu i nešto neobičniji look neka vam se ruž na usnama bojom slaže s buketom.

vjencanja - Osnovna pravila šminkanja mladenke Previše rumenila će vas postarati, a ponekad može izgledati i smiješno.

vjencanja - Osnovna pravila šminkanja mladenke Ponesite mat puder koji ćete nanijeti lagano na lice prije fotografiranja kako biste izbjegli pretjerani sjaj na fotografijama.

vjencanja - Osnovna pravila šminkanja mladenke Ukoliko nosite naočale neka šminka bude jednostavna. Leće često povećavaju tako da će šminka izgledati jača nego što jeste.

vjencanja - Osnovna pravila šminkanja mladenke Ako imate tetovaže za vjenčanje bi ih trebali sakriti ili prekriti.

Radi se o posebnom događaju u vašem životu kada osoba želi izgledati posebno lijepo.

S jedne strane trebate dobro izgledati u na vjenčanju, dok s druge strane šminka treba biti prilagođena fotografiranju, budući da će cijeli dan biti dosta fotografiranja. Ni jedan ni drugi aspekt nisu manje bitni, te je potrebno oba uzeti u obzir kod izbora šminke. Šminka za mladenku bi trebala biti prilagođena i pogledima i fotografijama.

Neke od osnovnih stvari na koje bi trebalo obratiti pažnju je da make up za mladenku bude vodootporan. S jedne strane tu je mogućnost suza i plakanja, s druge strane bit će čestitki te ne bi trebao puder ostajati na licu ili odjeći drugih koji vas zagrle.

Šminkanje za svadbu – kako se dogovoriti oko dojma i izbora šminke za mladenku

Šminka za vjenčanje trebala bi biti prikladna stilu vjenčanice, ali i crtama lica. Istovremeno šminka za vjenčanje bi trebala biti lagana, ali i postojana.

Ako birate šminkericu, pogledajte njene radove, modele prije i poslije kako biste lakše odlučili što želite. Gledajte modele koji su slični vama, budući da na nekim osobama jedna šminka izgleda bolje nego na drugima.

Nije loša ideja napraviti probno šminkanje za mladenku ako niste sigurni što želite. Na taj način možete unaprijed vidjeti da li ste dobro izabrali i da li želite neke promjene.

Već neko vrijeme najpopularniji make up za mladenke je prirodni, ali sjajni izgled. Nemojte se iznenaditi ako to kod šminkerice znači puno proizvoda. Prirodan make up za svadbu ne znači nužno malo šminke, nego da je šminka prilagođena vama, vašem tenu, prozračna i ne djeluje teško. No, za prirodan izgled se koriste i baze za šminkanje, konturiranje kako bi se naglasile crte lica, nanošenje korektora kako bi se prekrile nepravilnosti, nanošenje iluminatora, baze za sjenila, sjenila, sjaja na oči, tuša, te proizvoda za fiksiranje. Dorađivanje obrva je također često potrebno kako bi se lijepo uokvirilo lice, a ako ne preferirate previše iscrtane obrve to naglasite šminkerici, ali to ne znači da ih ne treba oblikovati i malo doraditi.

Kod izbora šminke za mladenku trebalo bi uzeti u obzir i stil vjenčanice. Šminka za vjenčanje treba biti posebna, ali ne nužno na način da se ističe, nego da bude svježa, elegantna, da mladenka izgleda lijepo ali i da se uklopi u stil vjenčanice i frizure.

Vodite računa i da prije šminkanja lice bude spremno, odnosno unaprijed napravite piling, stavite maske za lice, posjetite kozmetičarku. Ali ništa u zadnji tren, nego dovoljno unaprijed kako bi se lice oporavilo do dana vjenčanja.

Make up za mladenke – sjenila

Za šminkanje očiju za mladenke može se ići u različitim smjerovima, s naglašenim tušem ili bez njega. Neke od klasičnih boja za make up za mladenke su kombinacija mat i satniziranih sjenila, s malo šljokičastih i sjajnih dodataka. Boje uključuju smeđu, bež, ružičastu, boju marelice, zlatnu, brončanu… Sve te boje mogu biti dio neutralnog make up looka za mladenku.

Izbor nijansi bi trebalo uskladiti s tenom, ali i s izborom tonaliteta vjenčanice.

Unaprijed se dogovorite sa šminkericom da li će vam ona stavljati umjetne trepavice ili ćete napraviti ugradnju.

Na šminkanje bi trebali doći samo s kremom na licu kako šminkerica ne bi treba

Šminka za vjenčanje – samostalno

Koristite podlogu kako bi puder trajao duže.

Ako sami birate puder on bi trebao biti trajan, satenskog finiša, te odgovarati boji tena. Bilo bi najbolje probati ga unaprijed kako bi vidjeli postojanost i ponašanje pudera na vašem licu.

Na mjesta gdje postoje nepravilnosti bolje bi bilo nanijeti korektor, nego koristiti jači puder na cijelom licu.

Konturiranje koristite ako ste na njega naviknuti, nemojte sami eksperimentirati u zadnji tren.

Preko puder koristite proizvode za setiranje kako bi puder i šminka trajali duže.

Koristite bazu za sjenila. Izbor sjenila prilagodite stilu, da li želite jači make up ili neutralan.

Umjetne trepavice ili maskara su neobavezni. Ako ćete se sami šminkati razmislite i o ugradnji trepavica unaprijed. Na taj način nećete imati problema sa stavljanjem umjetnih trepavica.

Čupanje obrva također napravite unaprijed. Šminkanje uključuje oblikovanje obrva kako bi se njima uokvirilo lice, može biti jače ili suptilnije, ali obrve ne bi trebalo čupati zadnji tren.

Stvarne mladenke kažu

Najvažnije je da za vjenčanje bude šminka na koju je mladenka naviknula i da šminka bude kvalitetna. S druge strane neke šminkerice toliko dobro šminkaju da mogu svaku mladenku pretvoriti u filmsku zvijezdu, pa nije loša opcija i angažirati najkvalitetniju šminkericu, samo što su trenutno one traženije od bendova i restorana pa je potrebno je rezervirati po godinu dana unaprijed. Ovo je poseban dan za mladenku i ako može zablistati uz pomoć kvalitetne šminkerice, tada je i zaslužuje bez obzira na cijenu.


Komentari

Odgovori

*