23. travnja 2024.

Vjenčanja – COVER magazin

Ideje za vjenčanja i pripremu vjenčanja

Kako izabrati vjenčanicu?!

Pronalazak i kupovina ili iznajmljivanje vjenčanice je jedan od važnijih dijelova priprema za vjenčanje.

Kako izabrati vjenčanicu?!

vjencanice - Kako izabrati vjenčanicuPronalazak i kupovina ili iznajmljivanje vjenčanice je jedan od važnijih dijelova priprema za vjenčanje.

vjencanice - Kako izabrati vjenčanicu Ponekad ni mladenka nije sigurna kakvu haljinu izabrati, a obitelj i prijatelji mogu stvoriti još veću konfuziju.

vjencanice - Kako izabrati vjenčanicu Prije odlaska u prodavaonice odlučite se za tip vjenčanja, kao i gdje će i kada biti vjenčanje.

vjencanice - Kako izabrati vjenčanicu Tijekom prvog posjeta prodavaonicama fokusirajte se na siluete i kroj haljine.

vjencanice - Kako izabrati vjenčanicu Ukoliko imate neki nakit ili nešto drugo što želite nositi na vjenčanju ponesite to sa sobom kako biste uskladili vjenčanicu s tim.

vjencanice - Kako izabrati vjenčanicu Nemojte tražiti vjenčanicu uzimajući u obzir kilograme koje tek trebate izgubiti. Ako se morate odlučiti između dva broja, uvijek je bolje uzeti veći nego manji u nadi da ćete smršavjeti. Ukoliko se to ne dogodi haljinu je puno teže proširiti nego onu s malo većim brojem suziti.

vjencanice - Kako izabrati vjenčanicu Haljina na slici ne izgleda uvijek isto kao u stvarnosti. Čak i ako je haljina identična s obzirom na rasvjetu, pozu ili model koji nosi vjenčanicu ona neće isto izgledati u časopisu i na vama.

vjencanice - Kako izabrati vjenčanicu Ne odgovara svaka haljina svakoj mladenki niti svakom vjenčanju.

vjencanice - Kako izabrati vjenčanicu Vodite računa o tome da se kod nekih trgovaca morate unaprijed dogovoriti za dolazak i razgledavanje vjenčanica. Računajte da će vam trebati između 45 i 90 minuta za posjet prodavaonici. S prodavačicom ili savjetnikom u prodavaonici budite direktni što se tiče tipa haljine, ali i budžeta kojim raspolažete. Najbolje bi bilo da unaprijed znate cjenovni rang u kojem bi trebala biti vjenčanica.

vjencanice - Kako izabrati vjenčanicu Budite otvoreni i spremni prihvatiti prijedlog i sugestije koje dobijete. Ne morate prema njima kupiti haljinu, ali možete je probati.

vjencanice - Kako izabrati vjenčanicu Bilo bi dobro da unaprijed odlučite da li ćete haljinu iznajmiti ili kupiti. Često o takvoj odluci ovisi i izbor prodavaonica koje trebate posjetiti. No, možete prije odluke probati neke haljine i vidjeti što se nudi.

vjencanice - Kako izabrati vjenčanicu Ponesite cipele na probu haljine. Na taj način izbjegavate situaciju da vam haljina bude prekratka ili preduga.

Stvarne mladenke komentiraju:

Moderne vjenčanice se mijenjaju iz sezone u sezonu. Potpuno je pogrešno i nemoguće reći oduvijek sam htjela neku vjenčanicu. Mislim da je to ok samo ako mislite na tip vjenčanice, a onda u okviru toga izabrati modernu vjenčanicu.

Vjenčanica koja je prije godinu, tri ili pet bila top, sada će na nekoj mladenki izgledati loše jer jednostavno više nije in. I može netko reći da moda nije toliko bitna, ali ustvari je bitna. Jer ako mislite da nije onda ćete dobiti staromodnu vjenčanicu

Mislim da je uvijek dobro probati nekoliko različitih tipova i modela vjenčanica, bez obzira na želje i kakve ideje imate, jer je to jedini način da se uvjerite da vam neke zaista ne stoje, ili da se iznenadite kako neki vam kroj ipak stoji. Mnogo puta sam čula da su na kraju mladenke izabrale haljinu kakva im u početku uopće nije dolazila u obzir.

Treba voditi računa i o svom stilu, i građi.

Mislim da je jako bitno da se na isprobavanje vjenčanice ide s nekim tko će vam iskreno i otvoreno reći što misli. Mnogi ljudi automatski kada vide vjenčanicu kažu – prekrasna je. Koju god da probate odgovor će biti isti. Slično je i s ljudima koji vole jako vjenčanice i vjenčanja, njima će svaka biti super. Mislim da je jako važno koga vodite sa sobom, da to ne mora biti kuma, mama ili best frendica, nego da to bude netko od njih tko će vam iskreno reći kako u čemu izgledate.