19. travnja 2024.

Vjenčanja – COVER magazin

Ideje za vjenčanja i pripremu vjenčanja

Buketi za vjenčanja – vrste buketa i kako izabrati buket za vjenčanje

Izbor buketa za vjenčanje treba prilagoditi temi vjenčanja, stilu vjenčanja kao i mladenkinoj vjenčanici, te osobnosti i građi mladenke. Jednobojni buketi za vjenčanje su stil koji skoro da ne izlazi iz mode. Može se ovisno o veličini buketa, kao i o izboru boje ili cvijeća prilagoditi skoro svim stilovima vjenčanja i vjenčanica. Ovakvi buketi za vjenčanja se dobro uklapaju, elegantni su, a istovremeno klasičan i moderan odabir buketa za vjenčanja. Izbor cvijeća je u ovom slučaju ogroman, te, se izbor cvijeća može prilagoditi osobnim preferencijama. Može se raditi o samo jednoj vrsti svijeća, ali i o izboru dvije vrste cvijeća.
Buketi za vjenčanja

Buketi za vjenčanja – vrste buketa i kako izabrati buket za vjenčanje

Izbor buketa za vjenčanje treba prilagoditi temi vjenčanja, stilu vjenčanja kao i mladenkinoj vjenčanici, te osobnosti i građi mladenke. Više: Izbor buketa za mladenku – Vjenčanja

Ako se pitate koliko postoji vrsta buketa za vjenčanje, na to nema preciznog odgovora. Vrste su brojne, a mnoge se mogu i dalje podijeliti o dodatne podvrste.

Vrste buketa za vjenčanje

Neki od stilova i oblika vjenčanih buketa među kojima se može birati su:

– Jednobojni buket za vjenčanje

Jednobojni buketi za vjenčanje su stil koji skoro da ne izlazi iz mode. Može se ovisno o veličini buketa, kao i o izboru boje ili cvijeća prilagoditi skoro svim stilovima vjenčanja i vjenčanica. Ovakvi buketi za vjenčanja se dobro uklapaju, elegantni su, a istovremeno klasičan i moderan odabir buketa za vjenčanja. Izbor cvijeća je u ovom slučaju ogroman, te, se izbor cvijeća može prilagoditi osobnim preferencijama. Može se raditi o samo jednoj vrsti svijeća, ali i o izboru dvije vrste cvijeća.

– Buket za vjenčanje od jedne vrste cvijeća – Buket za vjenčanje od jedne vrste cvijeća može biti unificiran i da su svi cvjetovi slični, ali se može raditi o kombinaciji istog cvijeća od manjih i većih cvjetova, odnosno pupova i procvjetalog cvijeća.

Buketi za vjenčanja

– Nepravilan oblik buketa za vjenčanje

Ovakav oblik buketa djeluje pomalo improvizirano, bez stroge forme i strukture, iako je pomno biran i složen. No, njegov dojam je drugačiji. Može se raditi o više vrsta cvijeća, kombinacijama većeg i manjeg cvijeća kao i dojmu svježe ubranog buketa cvijeća, gdje ste pokupili cvijeće koje ste našli. Uglavnom se radi o različitim veličinama cvjetova, kao i različitim visinama cvijeća.

Buketi za vjenčanja

– Buketi za vjenčanje sa zelenim lišćem

Ovdje osim cvijeća dojam upotpunjuju pa čak i jednako su biti za ukupan stil zeleni listovi u buketu kao i samo cvijeće. Ovakav stil se može kombinirati uz razne bukete za vjenčanje, odnosno razne vrste cvijeća.

Buketi za vjenčanja

– Buketi za vjenčanje s ukrasima

Buketi za vjenčanje se mogu sastojati od cvijeća, zelenog lišća, biti u jednoj boji ili kombinacija više boja. No, na mnoge od njih se mogu dodavati različiti ukrasi kako bi buketi za vjenčanje bili posebni, elegantniji ili personalizirani. Uobičajeno se dodaju vrpce kojima se veže buket, ali i perle i drugi ukrasi. Kod izbora ovakvih ukrasa uzmite u obzir da li planirate bacati vjenčani buket, te koliko su takvi ukrasi prigodni za bacanje, kako zbog potencijalnih ozljeda, tako i zbog toga da li su ukrasi čvrsti i mogu li izdržati bacanje.

Buketi za vjenčanja

– Kaskadni buket za vjenčanje

Kaskadni buketi za vjenčanje su nekad više, nekad manje moderni, no u pravilu su uvijek prisutni. Njihova je specifičnost što dio buketa poput kaskada pada prema dolje, te oblikuje izduženi niz. Ovakvi buketi odlično odgovaraju višim mladenkama, kao i mladenkama koje su odvažne. Kaskadni buketi pažnju privlače na struk, a mogu se kombinirati i s različitim krojevima vjenčanica kao i stilovima vjenčanja. Ovaj stil buketa također može biti u jednoj ili više boja, no, uglavnom sadrži i neke elemente poput listova koji naglašavaju cijeli buket.

Buketi za vjenčanja

– Buket za vjenčanje od ruža

Ovo je izdvojena kategorija koja se može ukomponirati u bilo koju iznad navedenu kategoriju. No, ruže su jedno od cvijeća koje se najčešće bira za vjenčani buket. Ruže su efektne, imaju simboliku, istovremeno su romantične, tradicionalne i moderne. Njihov efekt ovisno o načinu na koji se slože u buket može odgovarati svim mladenkama i svim stilovima vjenčanja. Može se raditi o jednoj boji ruža, kombinaciji boja, kao i kombinaciji ruža s drugim cvijećem, a da su ruže dominantne, kao i o različitim veličinama ruža, te u buketu obuhvatiti pupoljke i procvjetale ruže.

Buketi za vjenčanja

Vezano:

BUKETI ZA VJENČANJA – Vjenčanja

Buketi za vjenčanja

buket-2

buket-3

buket-4

buket-5

buket-61