29. ožujka 2024.

Vjenčanja – COVER magazin

Ideje za vjenčanja i pripremu vjenčanja

Moderne haljine za kume za 2022.

Moderne haljine za kume na vjenčanju

Moderne haljine za kume na vjenčanju

Nekad su haljine za kume izgledale tako da ste je mogli odjenuti, baš poput vjenčanice, samo jedanput, na vjenčanje na kojem ste kuma. Sada su dizajneri potpuno primijenili stav prema haljinama za kume i teže opuštenijim haljinama koje su prikladne i za neke druge prilike, ali svejedno oduzimaju dah. U svakom slučaju izbor je je veliki te su jednako prikladne haljine za kumu na svadbi i one ležernije kao i one naglašeno svečane.

Osim haljina, sada je kumama dozvoljeno nositi i svečane hlače, te su brojne varijante svečanih kombinezona.

Biti kuma na vjenčanju je posebna uloga kao i posebna situacija samog vjenčanja. Stoga je dobro odjenuti se svečano ali i prikladno. Najbolje bi bilo konzultirati se s mladenkom prije odabira. Vjerojatno ste kao kuma upućeni u stil vjenčanja, vjenčanice i znate otprilike kakvu bi haljinu mogli izabrati. No, pitati za savjet mladenku je također dobra opcija, ipak je dobro da se haljina kume uklopi u stol koji mladenka želi imati na vjenčanju.

Haljine za kumu

Kod izbora haljine za kume dobro bi bilo držati se nekih pravila bez previše ekscesa. Prekratko ili previše izazovno, uglavnom nije dobra opcija. Na vjenčanju će biti gosti rzaličitih pogleda na modu, različitih godina, svadba je mjesto za eleganciju, te nije prikladno nešto što je odlično za večernji izlazak, ma koliko to nečiji stil bio.

Nije pri tome nužno da haljina bude duga, ali ne bi trebala biti niti prekratka. Ako želite kraću haljinu tada bi dobra opcija mogla biti asimetrični kroj haljine.

Kada se radi o bojama za haljinu za kumu na svadbi u obzir treba uzeti i godišnje doba. Da li se radi o ljetnom ili zimskom vjenčanju utječe i na izbor haljine, kako bojom tako i krojem ili materijala.

U oba slučaja bijelu boju bi trebali zaobići. Pastelne boje su neovisno o trendovima za kume na vjenčanju uglavnom dobar izbor, a o kojoj se pastelnoj nijansi radi, možete prilagoditi stilu vjenčanja, kao i svome tenu i boji kose.

Kada se radi o uzorcima na haljinama, iako će trendovi se razlikovati od sezone do sezone, osnovna ideja bi bila da se izbjegavaju previše naglašeni uzorci. Iako ovo pravilo ne treba shvatiti doslovno, budući da kod nekih svečanih haljina upravo naglašen uzorak daje dojam elegancije kao i blokovi boja.

Posebno ljeti su uzorci skoro uvijek u trendu tako da se brojne svečane haljine pa tako i haljine za kume mogu pronaći s cvjetnim, ali i s drugim uzorcima.

Svečane haljine za kumu na vjenčanju

Duge haljine za kumu na vjenčanju su čest izbor budući da su one elegantne i svečane. Bez obzira o kojoj se boji radilo, one mogu izgledati elegantno i upečatljivo. Naravno, bijelu boju je bolje izbjegavati posebno u varijanti duge haljine.

Moderne haljine za kumu na vjenčanju

Najmodernije boje za haljine za kume su ružičasta, zlatna, pastelne nijanse, ali su često prisutne i jake boje. Plava boja je popularna i ove sezone. Plave haljine su elegantne i a posebno tamnije boje djeluju svečano. Uz zlatnu vežu se i šljokice kao i metalik sjaj. Za razliku od proteklih godina kada je naglasak bio na leđima, ove godine se prebacuje na ruke. Najmodernije su haljine koje naglašavaju ruke, imaju ukrase na rukavima ili imaju neobično krojene rukave.

Zlatne haljine za kumu

Zlatne haljine za kumu na svadbi su izbor koji spaja sjaj i eleganciju, a istovremeno se može raditi o zlatnim haljinama jednostavnog kroja koje su i dalje dovoljno svečane da budu odličan izbor za kume na svadbi. Zlatne haljine spajaju nekoliko ideja kako izabrati haljinu za kumu za svadbu te su stoga često pun pogodak.

Plave haljine za kumu na vjenčanju

Cvjetne haljine za kumu na vjenčanju

Roze – ružičaste haljine za kumu na vjenčanju

Crvene haljine za kumu na vjenčanju

Vezano: