10 stvari o kojima trebate razmisliti prije nego se vjenčate

Oglas

10 stvari o kojima trebate razmisliti prije nego se vjenčate

Čak ako je dvoje ljudi zaljubljeno, još uvijek postoje stvari o kojima trebaju razmisliti prije nego se vjenčaju. Kada se parovi odlučuju na vjenčanje najčešće ne razmišljaju o tome kako je brak pravni ugovor. Brak je partnerstvo i prije nego što sto se odlučite na taj korak trebali biste pažljivo razmisliti što sve prihvaćate prihvaćanjem te osobe kao svog bračnog partnera.

vjencanja 10 stvari o kojima trebate razmisliti prije nego se vjenčatePOŠTOVANJE – Ovo je zaista nužno. Apsolutno morate poštovati drugu osobu. To znači poštovanje kod donošenja odluka, način na koji vas osoba tretira, način na koji tretira druge, te kako tretira sama sebe. Poštujete li način na koji ta osoba živi? Poštujete li njegovu/njenu obitelj?  Ako ne možete poštovati tu osobu, ili ako ona vas ne poštuje tada je to definitivno crveno svjetlo za brak.

vjencanja 10 stvari o kojima trebate razmisliti prije nego se vjenčateRELIGIOZNI POGLEDI – Dijelite li iste poglede na religiju? Ako su vaši pogledi drugačiji jeste li voljni prihvatiti i poštovati religiju druge strane? Morate znati kako je brak doživotna obveza, a to uključuje doživotno prakticiranje ili neprakticiranje vjere i svojih uvjerenja.

vjencanja 10 stvari o kojima trebate razmisliti prije nego se vjenčateNOVAC – Ovo je velika stvar. Možda mislite kako nije, ali morate razmisliti ipak o nekoliko stvari. Ako vam ta osoba kaže kako ima 50.000 eura duga, jeste li voljni plaćati ga za njega? Kada se ženite za neku osobu ženite i njegove dugove. O novcu biste trebali razgovarati prije braka. Trebate razgovarati i o tome kako ćete novac trošiti i koliko ćete štedjeti. Morate razgovarati o tome kakva su vaša, a kakva partnerova očekivanja. Razgovarajte o tome hoćete li oboje raditi puno radno vrijeme, hoće li jedan partner raditi honorarno i što očekuje od druge strane i sl.

vjencanja 10 stvari o kojima trebate razmisliti prije nego se vjenčateKOMUNIKACIJA – Između vas i budućeg supruga moraju biti potpuno otvoreni svi komunikacijski kanali. Trebali bi se osjećati ugodno razgovarajući o svojim brigama i strahovima.

vjencanja 10 stvari o kojima trebate razmisliti prije nego se vjenčateDJECA – Želite li djecu? Može postati veliki problem ako jedan partner želi djecu, a drugi ne. Razgovarajte o tome i kada biste htjeli djecu. Tko će se brinuti za njih? Tko će ostajati kod kuće kada su bolesna? S djecom dolazi i velika žrtva. Jeste li voljni žrtvovati vlastiti komfor zbog djece?

vjencanja 10 stvari o kojima trebate razmisliti prije nego se vjenčateOBVEZE – Tko će kuhati, čistiti, usisavati, iznositi smeće? Također mnogo će računa biti, tko će ih plaćati?

vjencanja 10 stvari o kojima trebate razmisliti prije nego se vjenčatePRAZNICI – Gdje i s kim ćate provoditi praznika? Trebali biste se moći dogovoriti i zajednički donositi takve odluke.

vjencanja 10 stvari o kojima trebate razmisliti prije nego se vjenčatePRIJATELJSTVA – Vole li vaši prijatelji tu osobu? Kako se ta osoba slaže s vašom obitelji? Kakvi su vaši stavovi prema prijateljstvima sa suprotnim spolom?

vjencanja 10 stvari o kojima trebate razmisliti prije nego se vjenčateSEKS – Seks ne smijete koristiti kao oruđe za dobivanje onoga što želite. On bi trebao za oba partnera biti užitak.

vjencanja 10 stvari o kojima trebate razmisliti prije nego se vjenčateHOBIJI – Koliko vaš partner vremena troši na hobije, izlaske i sl. Jeste li vi spremni tolerirati njegove hobije i je li on spreman vas ipak u slučaju potrebe staviti ispred njih? Ili obrnuto?

Odgovori

*