19. travnja 2024.

Vjenčanja – COVER magazin

Ideje za vjenčanja i pripremu vjenčanja

Pravila na vjenčanju koja ne trebate preskakati

Uz vjenčanje se vežu mnoga pravila. Neka možete ukomponirati u svoje vjenčanje, a ona koja vam se ne sviđaju, preskočite.

Pravila na vjenčanju koja ne trebate preskakati

  • Uz vjenčanje se vežu mnoga pravila. Neka možete ukomponirati u svoje vjenčanje, a ona koja vam se ne sviđaju, preskočite. Čak i ako želite drugačije i potpuno neobično vjenčanje neke od slijedećih elemenata možete ubaciti i u svoj plan.
  • Jedno od pravila od kojih možete krenuti je zaručnički prsten. Darivanje zaručničkog prstena je duga tradicija, a zaručnički prsten je prvi znak koji  pokazuje da se želite vjenčati i da ste se zaručili. Bez obzira željeli uštedjeti ili ne volite pravila, zaručnički prsten biste trebali imati.
  • Izaberite svijetlu  vjenčanicu. Ovo je jedan od bitnih elemenata vjenčanja i ukoliko želite bar malo tradicije na vjenčanju odlučite se za bijelu vjenčanicu.
  • Neka mladenka s odabranikom dođe do oltara. Ova tradicija je jako stara, zašto je ne biste iskoristili?! U novije vrijeme mnoge mladenke inzistiraju da ih otac doprati do oltara, ali sami ste odlučili bez prisile uploviti u bračne vode, zar ne? Nitko vas ne prodaje i ne predaje nikome.
  • Bacajte buket. To je također stari običaj, ali unosi veselje i zanimljiv je svima onima koji još nisu vjenčani. Isto tako neka i mladoženja baca kravatu.
  • Otvorite ples zajedničkim plesom mladenaca. Slijedeću pjesmu neka mladenka pleše sa svojim ocem, a mladoženja sa svojom majkom.