Kako ga natjerati da vas zaprosi?

Kako ga natjerati da vas zaprosi?

Nakon nekog vremena u vezi normalno je da mu objasnite da želite ozbiljnu vezu s njim, da se jednog dana vidite u braku i da je brak jedan od vaših životnih ciljeva te da nećete biti sretni i zadovoljni dok se ne vjenčate. To ne treba biti prosidba s vaše strane nego samo izražavanje vašeg stajališta o toj temi i opis vaših želja i planova za budućnost.

Nakon toga nema potrebe to neprestano spominjati, njemu bi sada već trebalo biti jasno da ste obiteljski orijentirana osoba, da to očekujete jednom u budućnosti i sada možete nastaviti uživati u vezi bez opterećenja.

Kad zaključite da je on osoba s kojom želite provesti ostatak života i imate osjećaj da i on slično osjeća prema vama vrijeme je da počnete davati naznake da ste spremni, komentirajte kakav zaručnički prsten bi željeli imati, kakvo vam se vjenčanje sviđa i slično.

Kada spominjete prstenje i kakvo vam se sviđa uzmite u obzir njegovu platežnu moć. Ako nikada nema preko 2.000 kn na računu nemojte pričati o prstenu od 20.000 kn. U najboljem slučaju trebat će mu nekoliko godina da uštedi za takav prsten. Ne želite niti da se on počne osjećati bezvrijedno. Na kraju krajeva vaš cilj je vjenčati se, a ne dobiti skupocjen prsten.

Ako razgovarate o zarukama, ali je novac za zaručnički prsten glavni problem, nemojte nuditi da ćete ga vi platiti, ali možete ponuditi svoju kreditnu karticu.

Ako bez obzira na spominjanje zaručničkog prstena, vjenčanja i ostalog, prođe dosta vremena, a nije došlo do prosidbe, možda je vrijeme da mu kažete da vi više ne želite čekati i da vi za uspješan nastavak vaše veze želite zaruke.

Budite spremni na pauzu u vezi ukoliko se on ne odluči na prosidbu. Ne trebate prekidati, ali otputujte negdje, ako živite skupa otiđite neko vrijeme roditeljima, prijavite se za posao u nekom drugom gradu ili na neku dodatnu edukaciju…

Morat ćete biti spremni i da slijedi prekid ako vas on niti tada ne zaprosi. Ako je spreman pustiti vas, tada nije ni bio pravi za vas nego je s vama dok čeka da se pojavi neka prava ili bolja prilika.

Ovakva strategija traži vremena i nemojte je ubrzavati. Nemojte se ljutiti ako vas odmah nakon prvog spominjanja zaruka ili prstenja ne zaprosi. I njemu treba vremena da sa privikne na tu ideju.

Budite ozbiljni kada počnete raditi planove koji uključuju njega, to je najbolji način da i vi i on shvatite da li želite da se to zaista i dogodi.

Budite spremni da ga možete i izgubiti, ali nadajte se da mu je samo potreban mali poticaj da bi vas zaprosio.

Stvarne mladenke kažu:

U današnje vrijeme mislim da se često događaju ovakve situacije u kojima je potrebno da žena napravi prvih nekoliko koraka i da do znanja da je spremna na korak više. Čini mi se da puno muškaraca nema hrabrosti za ovakav čin i curu uzimaju zdravo za gotovo, pogotovo u slučajevima gdje već neko vrijeme žive zajedno. Kao da se lako uljuljaju i osjećaju se sigurno pa nemaju potrebu za promjenom za razliku od većine žena.
Po meni je to u redu, zašto ih ne bi potaknule i dale do znanja da smo spremne i da želimo nešto više, ali isto tako se pitam gdje su nestali pravi muškarci koji će to prepoznati možda čak i prije nas. Zašto ne preuzmu rizik i naprave prvi korak bez guranja s naše strane.
Mene je muž zaprosio bez „guranja“ s moje strane, ali naravno da smo prije toga pričali o nekim zajedničkim idejama, željama tako da sumnjam da se bojao moje reakcije budući da je znao da želimo isto, samo je izabrao pravi tajming tako da moja intervencija još uvijek nije bila potrebna.


Komentari

Odgovori

*