29. ožujka 2024.

Vjenčanja – COVER magazin

Ideje za vjenčanja i pripremu vjenčanja

Kako izabrati band za vjenčanje?!

Izbor glazbe sigurno će utjecati na cjelu svečanost tako da tome sigurno morate posvetiti dovoljno pažnje.

Kako izabrati band za vjenčanje?!

Izbor glazbe sigurno će utjecati na cjelu svečanost tako da tome sigurno morate posvetiti dovoljno pažnje. Za pronalazak pravog banda odvojite dovoljno vremena.

vjencanja - Kako izabrati band za vjenčanje?!Nabavite imena bandova koje vam preporučuju prijatelji i obitelj.

vjencanja - Kako izabrati band za vjenčanje?!Odlučite kakav ugođaj želite na vjenčanju, te kakva glazba treba biti.

vjencanja - Kako izabrati band za vjenčanje?!Tražite band koji je zabavan, uzbudljiv, ali osjetljiv na želje i ponašanje gostiju. Band mora biti otvoren za vaše prijedloge i sugestije. Tražite band koji je već svirao na vjenčanjima, njima je cijeli proces poznatiji i bolje će se snaći.

vjencanja - Kako izabrati band za vjenčanje?!Tražite snimku njihove glazbe ili još bolje snimku s nekog vjenčanja na kojem su svirali. Obratite pažnju ne samo na to kako sviraju nego i kakav odnos imaju s publikom. Da li prate razvoj događaja i reakciju gostiju?!

vjencanja - Kako izabrati band za vjenčanje?!Tražite da vam pokažu svoj popis pjesama koje sviraju. Bitna je raznovrsnost u slučaju da slavlje krene u drugačijem smjeru nego ste vi očekivali ili možda gosti budu bolje reagirali na pjesme za koje vi niste pretpostavili. Uz to raznovrsnost je dobra jer ćete na taj način ugoditi većini gostiju, bez obzira koliko im se ukusi razlikovali.

vjencanja - Kako izabrati band za vjenčanje?!U svakom slučaju naglasite i napišite koje pjesme trebaju svirati obavezno, kao i one koje ne trebaju svirati. Možda bez obzira na reakciju gostiju neku pjesmu, izvođača ili tip glazbe ne želite na svome vjenčanju.

vjencanja - Kako izabrati band za vjenčanje?!Obavezno napomenite o kojoj se veličini prostorije/restorana radi kako bi mogli pripremiti adekvatno ozvučenje. Koliko ima članova u bandu? Da li mogu svi zajedno s opremom stati na predviđenu pozornicu?

vjencanja - Kako izabrati band za vjenčanje?!Napravite pismeni ugovor koji uključuje datum, vrijeme početka, vrijeme sviranja, pauze, preporučene i obavezne pjesme, dužnosti, odjeću, opremu, hranu, cijenu, kao i naknadu u slučaju otkazivanja.

vjencanja - Kako izabrati band za vjenčanje?!Dogovorite se da obavezno dođu prije početka svečanosti kako bi sve na vrijeme bilo spremno, kao i o tome do kad trebaju svirati i da li u slučaju potrebe mogu ostati duže.

Stvarne mladenke kažu:

Bend je sigurno jedna od najbitnijih stavki na svadbi.
Važno je izabrati bend koji svira muziku koju vi volite, muziku koja odgovara većini vaših gostiju i muziku uz koju se mogu i žele gosti zabavljati.
Osim samog tipa muzike koji bend svira, važno je i puno drugih stvari. Kako bend svira, koliko ima osjećaj za stvaranje dobre atmosfere i kako prati raspoloženje gostiju.
Neki bendovi svojim angažmanom aktiviraju goste i zaista stvore super atmosferu. Provjerite kako bendovi koji su vam u užem izboru komuniciraju s publikom, kako je aktiviraju, to zaista može napraviti razliku.

Mislim da je to dosta teško odlučiti, treba tražiti preporuke, sjetiti se bendova koje ste već slušali na vjenčanjima, tražiti preporuke po netu.