28. ožujka 2024.

Vjenčanja – COVER magazin

Ideje za vjenčanja i pripremu vjenčanja

Fotografije s vjenčanja

Fotografije s vjenčanja su najdugovječniji element vjenčanja.

Fotografije s vjenčanja

Fotografije s vjenčanja su najdugovječniji element vjenčanja.

S  fotografima i snimateljima morate dosta razgovarati, dogovoriti se o svim detaljima. Njima morate dati preciznu listu svih trenutaka koji trebaju biti zabilježeni. Poželjno je čak naznačiti tko sve treba biti na fotografijama.

Za njih napravite posebnu skicu vjenčanja kako bi znali gdje i što u kojem trenutku trebaju snimati/fotografirati.

Ukoliko treba napraviti odvojeno fotografiranje mladenke i mladoženje ostavite dovoljno vremena kako ne biste radili u žurbi.

Unaprijed razgovarajte s fotografom i snimateljem čije su vlasništvo negativi i da li fotograf ima pravo u bilo kakve svrhe koristiti vaše fotografije.

Dogovorite se o broju kopija fotografija kao i snimki koje vam trebaju biti dostavljene. Kao i da li vam fotografije trebaju biti dostavljene u digitalnom obliku.

Crno bijele fotografije više ostavljaju umjetnički dojam nego one u boji, stoga se dogovorite da li vam određeni broj slika treba biti u crno bijeloj varijanti.

Stvarne mladenke kažu:

Mislim da je jako važno da se mladenci dobro dogovore s fotografom što žele. Da li žele da fotograf upravlja vjenčanjem ili žele da on prati što rade mladenci.

Namještene fotografije mladenaca su super, ali da su taj dan i u nekom prirodnom okruženju. Pretjerivanje u smišljanju ideja mi je totalno bezveze jer takve fotografije su možda lijepe ali me ne podsjećaju ni na što.

Tako da smatram da mladenci trebaju odraditi nekoliko dobrih poziranih slika ali da više njih treba biti u toku svadbe.

Velika količina slika mi je također nepotrebna, ali je potrebano da se ipak većina gostiju nađe na slikama kako bih imala i uspomenu na njih a ne samo da su na slikama mladenci.

___

Meni su najljepše fotografije one spontane, no, problem kod takvih fotografija je da će najčešće na njima biti uvijek isti ljudi jer su oni na podiju, hodaju, zabavljaju se, a manje osobe koje sjede sa strane. Mi smo sa fotografom dogovorili dosta spontanih slika, imali smo kratko snimanje prije samog vjenčanja za nas, a ostalo smo tražili da nas ipak uspiju fotografirati sa većinom gostiju. Iako su spontane slike zabavnije, lijepo mi je kada gledam album i ipak mogu vidjeti fotografije sa svim dragim ljudima.

Kolegica je tražila samo spontane fotografije a onda se kasnije ispostavilo da nema ni jednu konkretnu fotografiju sa svim članovima obitelji, većina fotografija je u pokretu i često su neke osobe zamućene tako da takav način fotografiranja ima svojih prednosti ali i nedostataka. Najbolje je ipak kombinirano.