29. ožujka 2024.

Vjenčanja – COVER magazin

Ideje za vjenčanja i pripremu vjenčanja

Kakav struk na vjenčanici izabrati?

Visoki struk odnosno ukoliko je vjenčanica sječena ispod grudi ili više od pravog struka stvara iluziju dužih nogu.

Kakav struk na vjenčanici izabrati?

Visoki struk odnosno ukoliko je vjenčanica sječena ispod grudi ili više od pravog struka stvara iluziju dužih nogu. Ovakav kroj odgovara većini mladenki.

Vjenčanica rezana točno na prirodnom struku najbolje odgovara uz donji dio, odnosno suknje koje prirodno padaju ili su krojene u A.

Ukoliko je izrez na struku u obliku slova V naglasit će i izdužiti torzo, ali i istaknuti prirodni struk.

Sličan ovome, ali asimetričan rez stvorit će neobičnu vjenčanicu, ali ne odgovara svim mladenkama stoga s njim pažljivo.

Spušteni struk također stvara iluziju dužeg torza.

Poseban oblik kroja je kada vjenčanica nema naglašen struk nego se siječe vertikalno, ne po sredini nego s obje strane, stvarajući izduženu haljinu, koja odgovara većini tipova mladenki. Ovakav kroj će vas izdužiti, ali ćete s njim izgledati i mršavije.

Stvarne mladenke kažu:

Ovisno o tome kakav tko voli tip haljina i kakav mu najbolje stoji po meni bi trebao biti osnova za izbor i struka na vjenčanici. Nisam za to da se baš na vjenčanici prvi put nešto nosi ili potpuno eksperimentira. Iako za žene koje ne nose često haljine potrebno je probati različite krojeve pa čak i one za koje smatraju da im inače ne stoje, jer svaka haljina i vjenčanica je drugačija i možda iako ima sličan kroj kao neka druga bude drugačiji rezultat.

___

Mislim da svaka žena individualno bira haljinu prema svom ukusu i proporcijama. Meni se jako sviđaju haljine koje su rezane točno na prirodnom struku bez obzira na ostatak haljine (krinolina, kratka, duga…), dok mi se nikako ne sviđaju vjenčanice kojima je izrez na struku u obliku slova V. Smatram da takav izrez rijetko kome stoji, a najčešće me asocira na princeze iz bajki.