28. ožujka 2024.

Vjenčanja – COVER magazin

Ideje za vjenčanja i pripremu vjenčanja

Kako izabrati svadbenu tortu?

Iako na prvi pogled izgleda jednostavno kada se upustite u to shvatit ćete koliko je zahtjevno izabrati pravu tortu.

Kako izabrati svadbenu tortu?

Iako na prvi pogled izgleda jednostavno kada se upustite u to shvatit ćete koliko je zahtjevno izabrati pravu tortu.

Vjenčana torta je dio ukupne vjenčane dekoracije.

Od prijatelja, obitelji ili iz vjenčanog kataloga pronađite slastičarne koje se bave izradom torti za vjenčanje. Nazovite ih i dogovorite za sastanak kako biste vidjeli njihove radove i čuli prijedloge.

Pitajte za cijenu. Nemojte da vas na kraju iznenadi trošak.

S obzirom da svoju svadbenu tortu nećete vidjeti dok ne bude gotova, morate jasno izraziti sve svoje želje i očekivanja kako ne bi došlo do bilo kakvog nesporazuma.

Ukoliko ste ideju za svadbenu tortu dobili iz nekog časopisa ponesite sliku.

Provjerite ukus kolača i torti koje oni proizvode. Svadbena torta ne treba samo izgledati dobro nego biti i ukusna.

Ukoliko želite svježe cvijeće kao ukras na i oko torte dogovorite se tko će ga nabaviti. Ako ste to vi, kada ga trebate donijeti.

Pitajte da li uz svadbenu tortu nude besplatno tortu za mladoženju ili neke druge kolače za vjenčanje.

Budite spremni ostaviti depozit kada se odlučite, ali se raspitajte o povratu novca ukoliko odustanete ili se predomislite. Ukoliko ne možete dobiti povrat novca morate biti sigurni da ste donijeli dobru odluku i izabrali pravu tortu.

Dogovorite se o uvjetima plaćanja.

Odredite točno mjesto i vrijeme preuzimanja torte. Ako će je oni dostaviti dajte im adresu i točne upute. Ukoliko je to na vama morate još pronaći i prijevoz.

Stvarne mladenke kažu:

Za svadbene torte je bitno i kako izgledaju i kakvog su okusa. Meni je super opcija kada ih ima nekoliko različitih okusa pa gosti mogu birati koju tortu žele.

Što se tiče izgleda, meni je većina svadbenih torti lijepa. I one veće na kat i one posložene na stalke imaju svoje prednosti i oba izbora su mi dobra.
Četo mi se čini da su jednostavne i elegantne torte jedan od boljih izbora. Klasična bijela torta na kat, s nekim ukrasom / figurom /prskalicama je po meni super izbor.
Iako se mnogi dosta bave izgledom torte, treba uzeti u obzir da većina gostiju tortu vidi iz daljine. Da detalje kojim se bave mladenci neće ni vidjeti. Da je najvažniji ukupan dojam torte. Ostalo su nijanse koje vide mladenci ali većina drugih apsolutno ne.