Pozvani ste na vjenčanje – što odjenuti?!

      1 komentar na Pozvani ste na vjenčanje – što odjenuti?!

Oglas

Pozvani ste na vjenčanje – što odjenuti?!

Ovisno o tome gdje je vjenčanje, da li se radi o tradicionalnom vjenčanju sa svim ceremonijama ili ste samo pozvani u na party izabrat ćete i odjeću. Da li je vjenčanje na otvorenom ili u zatvorenom prostoru? O stupnju formalnosti predviđenom za vjenčanje ovisit će i vaš izbor odjeće.

Uglavnom, već iz pozivnice ili iz razgovora s domaćinima ćete znati o kakvom se vjenčanju radi i kako se trebate odjenuti.

Ukoliko niste sigurni o kakvom je vjenčanju riječ najbolje se obući neutralno, dakle idealan izbor za žene je mala crna haljina, neka slična cocktail haljina ili kostim, sako ili košulja sa suknjom, nikako s hlačama.

vjencanja-1sto-odjenuti vjencanja-2sto-odjenuti vjencanja-3sto-odjenutivjencanja-4sto-odjenuti

Nemojte ni pod kojim uvjetima obući bijelu haljinu – to se najčešće shvati kao natjecanje s mladenkom, odnosno drugi će pomisliti kako je želite zasjeniti. Bez obzira što posljednjih godina bijela boja nije potpuno zabranjena na tuđem vjenčanju, pravila pristojnosti nalažu da odjenete drugu boju.   I jednostavno nije lijepo, ipak je to mladenkin dan i nitko se ne bi trebao boriti protiv toga.

Obucite nešto čime ćete pokazati poštovanje prema svojim domaćinima, dakle elegantnu odjeću, haljinu i slično, ali ne vulgarnu, pretjerano seksi, niti sportsku ili običnu dnevnu odjeću. Možda se vi u tome osjećate ugodno i udobno, ali pokazujete drugima, a pogotovo domaćinima kako vam njihovo vjenčanje ne predstavlja važan događaj za koji bi se trebalo potruditi.

Na većinu vjenčanja dolaze sve dobne skupine, tako da odjeća koja previše otkriva, previše je seksi i slična odjeća koju možete nositi za večernje izlaske nije opcija za vjenčanje.

Za muškarce izbor je još suženiji. Ukoliko se radi o manje formalnom vjenčanju možete izabrati samo košulju i hlače, a o kravati odlučite sami. Ukoliko niste sigurni koliko ležerno odjeveni možete doći, radije uzmite i kravatu. Sličan izbor odjeće vrijedi i za ljetna vjenčanja kad se ne očekuje tamno odijelo i kravata.

Ukoliko nije prevruće ili ukoliko se radi o formalnoj svečanosti od muškaraca se očekuje tamno odijelo, košulja i kravata. Naravno niti košulja niti kravata ne bi trebale biti izraženo šarene ili jakih boja nego jednobojne ili samo s decentnim uzorcima.

Bez obzira o kojem se godišnjem dobu radilo cipele bi trebale biti obavezan izbor. Sandale za muškarce ni u kom slučaju nisu opcija.

Jeans nije dobar izbor niti za muškarce niti za žene. On jednostavno nije za vjenčanje.

Odjeća za vjenčanje ne govori samo o vama i vašem stilu, nego i o tome što vi mislite o mladencima!

1 comment on “Pozvani ste na vjenčanje – što odjenuti?!

Odgovori

*