Odluka o vjenčanju

      Nema komentara na Odluka o vjenčanju

Oglas

vjencanje-odluka-2

Možda ste na početku govorili „Samo prijatelji“ ali ste znali da je to već počelo puštati korijenje u vašem srcu. Često biste se uhvatili kako gledate u njega, pitate se što on misli o nečemu što ste rekli…

Razgovor je postajao sve produbljeniji i doticao se stvari o kojima nikad ni s kim ranije niste razgovarala.

Naučili ste dijeliti s njim svoje snove, a on vam je postao sigurna luka. Vi ste postali svjesni koliko vam veza s njim znači.

Prosidba

Jednog dan zaprosio vas je. Možda je to bilo u famoznom restoranu, ispisano na billboardu ili potpuno skroman i neočekivani trenutak, možda ste i o vjenčanju razgovarali tek u općenitim terminima, a možda ste i vi ti koji su uputili pitanje kada ćete se vjenčati.

Kod većine brakova danas radi se o izabranom partneru. Sama pomisao na njega izvlači vam osmjeh na usne. Koliko uzbuđenja donosi to što netko želi s vama provesti ostatak života. Vi također birate provesti svoju budućnost s tim čovjekom. Takva odluka, takva ljubav, dar je od Boga i morate je cijeniti. Ako ste donijeli odluku o vjenčanju, odlučite kako ćete dati sve od sebe da usrećite čovjeka pokraj sebe i da ćete njemu posvetiti ostatak svog života.

Budite sigurni da želite s njim provesti ostatak života

Odluke poput stupanja u brak ne bi se trebale donositi ishitreno. Birate jednom zauvijek. Kako bi to zaista bilo zauvijek još jednom prođite kroz ova pitanja:

– Kako vam dragi izražava ljubav, prihvaćanje i daje li vam do znanja da je sretan što ste pokraj njega. Dajete li vi jasno njemu do znanja da ga volite i da ste izabrali baš njega. Tekst 5 jezika ljubavi sigurno će vam pomoći da vašu komunikaciju još poboljšate.

– U tradicionalnoj verziji koristi se faza da ćete njega staviti ispred svih drugih ljudi. Mislite li da je to težak ili jednostavan koncept? Što to znači za vas?

Mijenja li vjenčanje vaš pogled na život

Znate da vam se vjenčanje približava. Do koje razine to mijenja vaše ciljeve, planove i životnu perspektivu?

Nemojte se previše zanijeti u planiranje vjenčanja i zaboraviti njegov smisao. Poštujte i mladoženjine želje.

Čemu se najviše radujete? To nikako ne smije biti „da će napokon se biti iza nas“.

Odgovori

*