29. ožujka 2024.

Vjenčanja – COVER magazin

Ideje za vjenčanja i pripremu vjenčanja

Ceremonije vjenčanja različitih kultura: Hindu vjenčanje

Tradicionalno hindu vjenčanje najčešće traje nekoliko dana. Ceremonija vjenčanja je podijeljena u tri dijela – ceremonija pred vjenčanje, ceremonija vjenčanja i post vjenčana ceremonija.

 

Ceremonije vjenčanja različitih kultura: Hindu vjenčanje

Tradicionalno hindu vjenčanje najčešće traje nekoliko dana. Ceremonija vjenčanja je podijeljena u tri dijela – ceremonija pred vjenčanje, ceremonija vjenčanja i post vjenčana ceremonija. Vjenčanje je jedno od najvažnijeg događaja u životu Hinduista, jer ne predstavlja stvaranje veze između dvoje ljudi, već između dvije obitelji.

Vjenčanje se najčešće održava na imanju mladenkine obitelji i to vani na otvorenom i detaljno okićenom prostoru. Tijekom glavne ceremonije mladenci pred Bogom izriču zavjete kojima si međusobno obećaju da će tijekom zajedničkog života dijeliti ljubav i biti lojalni jedno drugom. Mladoženja i mlada su odjeveni u tradicionalnu odjeću. Mlada nosi sari i puno nakita, a mladoženja sherwani i pagri ili turban na glavi. Mjesto ceremonije – mandap, prekrasno je dekorirano i tamo se okupljaju svi sudionici slavlja.