20. travnja 2024.

Vjenčanja – COVER magazin

Ideje za vjenčanja i pripremu vjenčanja

Kaskadni vjenčani buketi

Vjenčan buket je jedan od elemenata koji utječe na ukupan dojam, te bi ga trebalo uskladiti s ostalim elementima vjenčanja poput stila, boje i teme vjenčanja, izbora vjenčanice, kao i prema mladenki. Postoje brojne vrste buketa, oblika, vjenčani buketi mogu biti veći ili manji kao i u različitim kombinacijama cvijeća. Kaskadni buket uglavnom ide prema kategoriji većih buketa. No, on može biti različitih veličina. Kao i kod općenitog izbora buketa pravilo je uglavnom da sitnije i niže mladenke biraju manje bukete, dok više i krupnije mladenke biraju veće bukete.
Kaskadni buketi za vjenčanja

Kaskadni vjenčani buketi

Vjenčan buket je jedan od elemenata koji utječe na ukupan dojam, te bi ga trebalo uskladiti s ostalim elementima vjenčanja poput stila, boje i teme vjenčanja, izbora vjenčanice, kao i prema mladenki. Vezano: Izbor buketa za mladenku – Vjenčanja –

Postoje brojne vrste buketa, oblika, vjenčani buketi mogu biti veći ili manji kao i u različitim kombinacijama cvijeća. Kaskadni buket uglavnom ide prema kategoriji većih buketa. No, on može biti različitih veličina. Kao i kod općenitog izbora buketa pravilo je uglavnom da sitnije i niže mladenke biraju manje bukete, dok više i krupnije mladenke biraju veće bukete. Na taj način je buket proporcionalniji s mladenkom te ne odvlači previše pažnje. No, to je osnovna teza koja se ovisno o tipu mladenke kao i izboru buketa i cvijeća prilagođava svakoj prilici.

Kaskadni buket karakterizira oblik koji ne stoji samo uspravno nego se spušta prema dolje, te oblikuje kaskadni dojam. Uglavnom se prema donjem dijelu sužava. Njegov oblik je poseban i po njemu je dobio i naziv.

Upravo zbog te svoje linije i oblika kaskadni buketi privlače pažnju na struk te će biti bolji izbor za vitke mladenke.

Kaskadni buket ovisno o izboru cvijeća i stila buketa može biti elegantna, ali i neobičan, zanimljiv i upečatljiv. No, u pravilu kaskadni buketi djeluju elegantno zbog svoje izdužene kompozicije.

Kaskadni buket je specifičan po svojoj formi, no, varijante unutar toga kao i mogućnosti su brojne.

Kaskadni buket može biti u jednoj boji ili višebojni. I kod izbora boja nema potrebe za ograničavanjem u smislu da se radi o kaskadnom buketu, budući da izbor boja može biti isti kao i kod običnih vjenčanih buketa. S tim da će zbog oblika buketa te boje biti naglašene, te i to treba uzeti u obzir.

Također, može biti od samo jedne vrste cvijeća, kao i kombinacija različitog cvijeća. Izbor cvijeća i kombinacije su brojne, te skoro da nema ograničenja koje bi se cvijeće moglo kombinirati a koje ne u kaskadni buket.

Kaskadni buket mogu s jedne strane biti odličan izbor uz jednostavne vjenčanice, ali i uz raskošne, princeza haljine. Kaskadni buket dobro se slaže i s haljinama sirena kroja.

Kaskadni buketi uglavnom bolje odgovaraju visokim mladenkama, a s obzirom da privlače pažnju na struk kaskadni buketi su dobar izbor za vitke mladenke. S obzirom da su ovi buketi nešto duži, sitne i niske mladenke bi trebale nešto opreznije birati ovakav buket, te ako biraju kaskadni buket da bude u skladu s njihovim proporcijama, kako ne bi preuzeo bitnu ulogu vjenčani buket i odvlačio pažnju od mladenke. S druge strane visokim mladenkama on će djelovati uravnoteženo i proporcionalno.

Kaskadni buketi mogu odgovarati različitim stilovima vjenčanja, budući da se izbor cvijeća i boja može prilagoditi svim temama vjenčanja.

Kaskadni buket može biti samo od cvijeća, jedne vrste, više vrsta i kombinacija zelenih listova kao i žita, sušenog cvijeća i slično. No, može se i dodatno ukrašavati perlama, biserima i drugim ukrasima za vjenčane bukete. Ukrasi mogu biti na gornjem dijelu buketa, a također su vrlo efektni oni koji su na donjem dijelu buketa.

Vjenčani buket bi se trebao slagati s temom i stilom vjenčanja, vjenčanicom, ali i s osobnošću mladenke. Stoga kod izbora vjenčanog buketa osim osnovnih pravila treba uzeti u obzir želje i preferencije. Vjenčani buket može biti u skladu s vjenčanicom i nadopunjavati je, ali može biti i kontrast, te način pokazivanja osobnosti. S jedne strane vjenčani buket može biti produžetak vjenčanice dok s druge strane može biti točka koja je zanimljiva i posebna, te unosi raznovrsnost. Ovisno o tome što mladenka preferira razlikovat će se izbor stila, boja, kao i cvijeća za vjenčani buket.

Kaskadni buketi za vjenčanja
Kaskadni buketi za vjenčanja
Kaskadni buketi za vjenčanja
Kaskadni buketi za vjenčanja
kaskadni-vjencani-buketi-1
Kaskadni buketi za vjenčanja
kaskadni-vjencani-buketi-2
Kaskadni buketi za vjenčanja
kaskadni-vjencani-buketi-3
Kaskadni buketi za vjenčanja
kaskadni-vjencani-buketi-4
Kaskadni buketi za vjenčanja
kaskadni-vjencani-buketi-5
Kaskadni buketi za vjenčanja
kaskadni-vjencani-buketi-6
Kaskadni buketi za vjenčanja
kaskadni-vjencani-buketi-7

Vezano:

BUKETI ZA VJENČANJA – Vjenčanja – COVER magazin