19. travnja 2024.

Vjenčanja – COVER magazin

Ideje za vjenčanja i pripremu vjenčanja

Kako izabrati boju za vjenčanje

Najbolje je izabrati boju vjenčanja usklađenu s prirodom.

Kako izabrati boju za vjenčanje

Najbolje je izabrati boju vjenčanja usklađenu s prirodom. Ako se radi o ljetnom vjenčanju izaberite neki cvijet, a prema njemu i boju.

Pastelne boje stavite u pozadinu.

Vjenčanje ćete učiniti posebnim ako izaberete neku boju s posebnim značenjem za vas i budućeg supruga. Npr. žuta se često povezuje s prijateljstvom, pa ako ste dugo bili prijatleji možete se odlučiti za žutu.

Koordinirajte dekoraciju koristeći pravilnu kombinaciju boja. Provjerite sa stručnom osobom koja boja ide uz koju.

Nemojte ignorirati metalne boje. Od okvira zahvalnica do ukrasa, srebrena ili zlatna dodat će stil vašem svadbenom domjenku.

Nježnije boje se tradicionalno češće povezuju sa zimom i jeseni, gdje im se dodaju neke toplije boje poput žute i ružičaste. Ljeti je izbor neograničen, s tim da ne smijete kombinirati nekoliko jakih boja.

Stvarne mladenke kažu:

Ta opterećenost bojama mi je fascinantna. Ne sjećam se vjenčanja na kojem sam primijetila temeljnu boju vjenčanja, jer koliko god se mladoženja i mladenka trudili, ta njihova tematska boja se izgubi u svemu. Nisam još uspoređivala nikad pozivnice i zahvalnice s nečijeg vjenčanja da bi provjerila slažu li se boje. Moram priznati da mi sve skupa ponekad izgleda i pomalo klaunski, kad je LJUBIČASTA leptir mašna mladoženje usklađena spram mladenkinom mašnom na kosi i stolnjacima na stolovima. Ne bih za sebe rekla da sam osoba koja se ne razumije u stil, dapače, volim usklađenost i eleganciju, ali su se mladenci toliko počeli opterećivati bojama da se ide iz elegancije u kič i pretjerivanje.