18. travnja 2024.

Vjenčanja – COVER magazin

Ideje za vjenčanja i pripremu vjenčanja

Ideje za zimski vjenčani buket

Par koji se odluči vjenčati zimi najčešće to radi jer je doba toliko čarobno s velikim osjećajem intimnosti. Kada se bira buket za vjenčanje bitno je uzeti u obzir više elemenata, no, osnovno je osobne preferencije i stil mladenke. No, i drugi elementi poput izbora teme i stila vjenčanja, kao i tip vjenčanice i korištene boje na vjenčanju mogu igrati važnu ulogu. Vjenčani buket se treba istovremeno uklopiti u cijelu priču o vjenčanju, ne preuzimati glavni dojam u ukupnom looku mladenke, ali istovremeno biti detalj koji popravlja dojam i koji ga podiže.
Ideje za zimski vjenčani buket

Ideje za zimski vjenčani buket

Zimsko vjenčanje uvijek ima neke specifičnosti i razlikuje se od ljetnih vjenčanja. Priroda koja nas okružuje je drugačija, te umjesto da se to ignorira treba iskoristiti prednosti zimskog ugođaja. Izbor buketa prilagodite stilu vjenčanja, kao i vjenčanici. Više o izboru vjenčanog buketa koja vrijede za sva godišnja doba i ne ovise o tipu vjenčanja potražite ovdje: Izbor buketa za mladenku – Vjenčanja – COVER magazin

Kada se bira buket za vjenčanje bitno je uzeti u obzir više elemenata, no, osnovno je osobne preferencije i stil mladenke. No, i drugi elementi poput izbora teme i stila vjenčanja, kao i tip vjenčanice i korištene boje na vjenčanju mogu igrati važnu ulogu. Vjenčani buket se treba istovremeno uklopiti u cijelu priču o vjenčanju, ne preuzimati glavni dojam u ukupnom looku mladenke, ali istovremeno biti detalj koji popravlja dojam i koji ga podiže. Osnovno pravilo izbora veličine buketa, koje se između ostalog uvijek može dodatno prilagoditi je da nižim i sitnim mladenkama bolje odgovaraju manji vjenčani buketi dok mladnekama koje su visoke ili krupnije odgovaraju veći vjenčani bukete.

Specifičnosti izbora vjenčanog buketa za zimsko vjenčanje

Zimsko vjenčanje ima neke specifičnosti koje ga razlikuju od vjenčanja u drugim godišnjim dobima, te ih možete dodatno iskoristiti i naglasiti.

vjencanja Par koji se odluči vjenčati zimi najčešće to radi jer je doba toliko čarobno s velikim osjećajem intimnosti.

vjencanja Izbor bijelog vjenčanog buketa potiče taj osjećaj svojom elegancijom i jednostavnošću. Postoji veliki izbor bijelih vjenčanih buketa koji će se uklopiti u bijele cvjetne  aranžmane i kreirati atmosferu vaših vizija.

Dodavanje ukrasa od bobičastog voća daje dozu originalnosti zimskim buketima. Najčešće su to boje poput crvene i tamno crvene koje odlično stvaraju kontrast bijelom vjenčanom buketu.

vjencanja Ukrasi od lišća i zelena boja također mogu biti odlična dopuna buketu.

Buketi u bojama također mogu biti dobar izbor, budući da stvaraju kontrast zimskog ugođaju i unose toplinu. U ovakav buket se mogu kombinirati različite boje istog cvijeća, ali i više vrsta cvijeća, grančica, zelenog lišća. Šaren i raznovrstan buket može biti odličan izbor. Naravno, pri izboru cvijeća i boja treba uzeti u obzir i ostale boje koje se koriste na vjenčanju, kao i to da li će mladenka bacati buket, te s ukrasima treba biti pažljivo u tom slučaju kako bi buket bio prikladan za bacanje.

Za zimsko vjenčanje su prikladne i intenzivnije boje poput ljubičaste, jako crvene, tamno crvene, ali i nekonvencionalne poput plave.

Zanimljiv izbor buketa za vjenčanje mogu biti i duže stabljike koje će dati posebnost buketu, naglasiti izduženost pa čak i dvije boje, zelenu od donjeg dijela cvijeća i boju samog izabranog cvijeća.

Ideje za zimski vjenčani buket – Ruže i ostalo

vjencanjaMožda su vam ruže prirasle srcu, a buket od ruža uvijek daje dodir jedinstvenosti. Ako dodate nekoliko malenih orhideja ili nekog drugog bijelog cvijeća učinit ćete još posebnijim.

Kod izbora buketa s ružama postoji nekoliko zanimljivih opcija, a to je kombiniranje različitih boja ruža, kombiniranje različitih veličina cvjetova, kao i kombinacija ruža s drugim cvijećem. No, odličan izbor može biti i buket u jednoj boji od ruža.

Ideje za zimski vjenčani buket – Buketi samo od jednog cvijeća

vjencanjaBuket za vjenčanje koji je sastavljen samo od jedne vrste cvijeća tradicionalniji je i klasičniji. To ne znači da vaš buket mora biti od bijelih ruža ukoliko vjenčanje priređujete zimi jer postoji mnogo bijelog cvijeća poput ljiljana, orhideja,  magnolija, krizantema i još mnogo drugih vrsta.
Za vrlo jednostavan look uzmite samo jedan, ali veliki cvijet.

Ideje za zimski vjenčani buket – Jedinstvene ideje

vjencanjaUmjesto buketa možete nositi muf od bijelog  krzna ukrašen velikim cvijetom naprijed.

vjencanjaZa veće vjernike bit će idealan bijeli molitvenik ili mala biblija upakirana u bijeli ukrasni papir i ukrašena cvijećem.

vjencanjaAko volite svilu, cvjetni buketi izrađeni od nje mogu izgledati vrlo lijepo, posebno ako su ukrašeni perlicama, cirkonima ili malim kristalima.

Ideje za bijeli zimski vjenčani buket

Vezano:

BUKETI ZA VJENČANJA – Vjenčanja