20. travnja 2024.

Vjenčanja – COVER magazin

Ideje za vjenčanja i pripremu vjenčanja

Priprema proslave vjenčanja

Na proslavi vjenčanja mladenci su domaćini i ne bi trebali zaboraviti tu svoju ulogu.

Priprema proslave vjenčanja

Na proslavi vjenčanja mladenci su domaćini i ne bi trebali zaboraviti tu svoju ulogu.

Obavezno objasnite gostima kako doći do mjesta gdje je svadbena svečanost. Ukoliko je potrebno pobrinite se za prijevoz, organizirajte autobus, vozače i slično.

Pobrinite se za parking. Gosti moraju znati gdje mogu parkirati.

Unaprijed planirajte tko će na ulazu dočekati goste, kako ćete se poredati… To bi trebalo uključivati mladence, njihove roditelje i eventualno djecu ukoliko je neka strana ima. Ovako će vam gosti moći odmah i čestitati, a osjećat će se dobrodošli. Iznimka može biti još neki značajan ili stariji član obitelji.

Vodite računa o tome da svi gosti imaju adekvatne stolice i stolove. Neudobnost kao i velika gužva oko stola mogu pokvariti sijelu svečanost.

Veliki ukrasi na stolu nisu prihvatljivi, cvijeće ili svijeću držite u razumnim količinama. Pretjerivanje može izgledati efektivno dok su stolovi prazni, ali kada se na njih stavi hrana i te rasporede gosti postići će potpuno suprotan efekt.

Ukoliko vam je budžet ograničen, večeru možete zamijeniti cocktail zabavom.

Proslava vjenčanja je prije svega okupljanje dragih rođaka i prijatelja, i na to treba tako gledati. Poštujte svoje financijske mogućnosti, nemojte pretjerivati, radije se potrudite da se gosti ugodno osjećaju.

Stvarne mladenke kažu:

Mislim da je bitno da mladenci znaju što žele i da se toga drže. Ako želite da s gosti zabavjljaju morate ima omogućiti dovoljno prostora na podiju i dobar bend kako bi se mogli zabavjati.
Ako želite dobru hranu tada morate unaprijed sve do detalja dogovboriti. Nemojte podrazumijevati neke stvari, nego pitajte što će se točno naći na tanjuru, kojim tempom, kolika je količina hrane po gostu i slično.
Provjerite što sadrži hladna plata, što sadrži točno glavno jelo kakos e ne bi desilo da većinu hrane bude dio koji ste vi mislili da je sporedni.
Razmislite što piju vaši gosti, da li je to u ponudi restorana koji ste izabrali…
Meni je bitna na svadbi i muzika, i prostor, i hrana i piće. Naravno da je atmosfera najvažnija, ali sve su to detalji koji čine ukupan dojam. Posebno za osobe koji ne plešu sve će drugo biti jednako važno.
Također, mislimd a je jako lijepo kada se domaćini potrdue i pozdrave goste, kada pronađu malo vremena za vskog gosta, da pokažu da im je drago što su došli.
Sve su to detalji koje mladenci trebaju unaprijed planirati, ili bar imati u vidu da to trebaju napraviti.