20. travnja 2024.

Vjenčanja – COVER magazin

Ideje za vjenčanja i pripremu vjenčanja

Osnovni savjeti pri izboru frizure za mladenku

Izbor dobre frizure za vjenčanje prije svega je subjektivna odluka.

Osnovni savjeti pri izboru frizure za mladenku

Izbor dobre frizure za vjenčanje prije svega je subjektivna odluka. Bez obzira na trendove, kada se pogledate u ogledalo bitno je da li vam se sviđa to što vidite ili ne.

Frizuru bi trebali izabrati prije odluke odnosna izbora vea ili nekog drugog nakita u kosi (tijara, cvijeće…). Ali kod izbora frizure treba uzeti u obzir da li želite imati veo ili neke druge ukrase. Ako to želite tada odmah i frizuru prilagodite tome.

Frizura bi kao i sve ostalo što ide na frizuru trebalo odgovarati mladenkinom obliku lica ali i mladenkinoj težini.

Krajnji cilj svake frizure ne bi trebao da bude moderna nego da pokaže mladenku u najboljem svjetlu, da izvuče ono najbolje iz nje, a ne da je učini neprepoznatljivom.

Modernu frizuru možete izabrati čak i ako nosite klasičnu ili vintage vjenčanicu.

Visoke mladenke bi trebale izbjegavati visoko podizanje frizure.

Iako se često očekuje punđa, razmilite o tome, one su elegantne, ali ako se bolje osjećate s puštenom kosom, brojne frizure mogu biti jako elegantne. Razmislite i o tome kako vam stoji podignuta kosa. Ako inače nikad ne nosite takvu frizuru jer ne smatrate da vam stoji, da li to baš na vjenčanju želite promijeniti.

Uzmite u obzir kod izbora frizure za mladenku neke od sljedećih elemenata:

– Osobni stil

Ono što mladenka preferira bi trebalo biti na vrhu elemenata za izbor frizure za vjenčanja. Pri tome trebate birati o stilu frizure, podignuta ili puštena kosa, ali i nijansama kako će ta podignuta ili dignuta kosa izgledati.

– Koje frizure pristaju uz vaše lice

samo zato što frizura na nekom drugom izgleda dobro, ne znači da će na svima. Budite realni kako biste pokazali najbolje od sebe. Izbor frizure koja komplimentira licu će dati odličan završni dojam. Prilagodite frizuru svom obliku lica, ovisno o tome da li imate okruglo, ovalno ili četvrtasto lice.

Frizura može naglasiti jagodice, izdužiti okruglo čelo, suziti četvrtasto…

Izbor frizure ne mora biti samo podignuta ili spuštena kosa, brojne su varijante između. Kosa u stranu s naglašenim ukrasom u kosi može biti dobar izbor za one koji žele puštenu kosu. Također par pramenova se može podignuti, a ostatak kose pustiti.

– Vjenčanica i frizura

Uskladite vjenčanicu i frizuru. Uz moderne vjenčanice će dobro odgovarati moderne frizure, uz romantične vjenčanice romantične frizure… Ako vjenčanica ima naglašena leđa i zbog toga ste je odabrali, tada nema previše smisla imati puštenu kosu koja će prekriti taj dio vjenčanice.

– Tip i dužinu kose

Dužina kose, tekstura, tanka ili gusta kosa, sve su to elementi koje bi trebalo uzeti u obzir i prilikom izbora frizure za vjenčanje. Ako imate kosu koja ne drži dugo, tada birajte frizure koje se mogu učvrstiti ili koje su dobro posložene i učvršćene ne samo lakom za kosu nego i špangicama kako bi bili sigurni da će frizura izgledati isto cijelo vrijeme.

– Vrijeme koje se očekuje

Vrijeme kao i vlaga u zraku mogu utjecati na postojanost frizure, stoga to uzmite u obzir. Vjetar, snijeg, kiša, vrućina i sparina… Svako od tih vremenskih uvjeta ima svoje specifičnosti i utjecaj na kosu i izbor frizure.

Stvarne mladenke kažu:

Većina mladenki zaista ima divne frizure i zna izabrati modernu frizuru.

Kod izbora frizure za vjenčanje tu je bitna i frizerka koja će odraditi posao. Mislim da su frizure jedan od dijelova looka koji je najviše podložan modi i koji je bitno izabrati neki moderan.

Spuštena ili podignuta kosa ovisi o mladenki, njenim crtama lica, što njoj bolje stoji. Ne bih ja toliko vezala uz vjenčanicu. Iako mnogi kažu da neke vjenčanice bolje ide podignuta kosa, ja bih opet radije izabrala puštenu kosu ukoliko inače mladenki bolje stoji puštena kosa.

___

Frizure generalno je jako teško komentirati pa tako i frizure mladenke. Frizerke uglavnom ulože jako puno truda u frizure mladenki i to se i vidi. Ono što se meni posebno sviđa je kada mladenka nema „čvrstu“ frizuru nego ostavlja dojam lepršavosti. To je nešto što je jako teško postići ali mene osobno uvijek oduševe.

Nisam inače fan punđi ali smatram da uz dobru šminku i vjenčanicu u nekim slučajevima punđe izgledaju čak i bolje od raspuštene kose. Dobro je i kada se prati kroj haljine ali nije loše uzeti u obzir ni vrijeme vani. Teško je na plus 40 imati raspuštenu kosu koja će biti svježa i lepršava, smatram da je u tim slučajevima bolje prilagoditi se i napraviti nešto što će olakšati mladenki a ne dodatno otežati.