20. travnja 2024.

Vjenčanja – COVER magazin

Ideje za vjenčanja i pripremu vjenčanja

Koju dužinu vjenčanice izabrati?

Iako se većina mladenki odlučuje za vjenčanice do poda i druge dužine imaju svoje prednosti.

Koju dužinu vjenčanice izabrati?

Iako se većina mladenki odlučuje za vjenčanice do poda i druge dužine imaju svoje prednosti.

Kratka vjenčanica naglašava noge dok će srednja dužina odgovarati uglavnom visokim mladenkama dobre figure.

Osnovno je pravilo da što je ceremonija svečanija to je haljina duža.

Mini vjenčanica je dobar izbor za mladenke koje imaju dobre noge. Prednost ovakve vjenčanice je što može biti zabavna, a sigurno će biti i primijećena. Mini vjenčanica je dobar izbor za neformalne svečanosti i cocktail primanja.

Kao kompromis za ceremoniju možete iskoristiti dugi ogrtač i kaput, ili dio suknje koji ćete staviti preko minice, a može se odvojiti od nje nakon vjenčane ceremonije.

Dužina vjenčanice do ispod koljena prikladna je za cocktail primanja, stilizirane večere, uglavnom za većinu primanja osim za jako formalna vjenčanja. Ovakva dužina odgovara ženama svih godina, kao i većini oblika tijela.

Dužina vjenčanice od koljena do poda bolji su izbor za neformalna vjenčanja, a pogotovo za ona popodnevna. Ovakve dužine dobro idu uz ravne cipele.

Vjenčanica do poda, ili čak i nazad malo duža prikladna je za formalna vjenčanja, kao i većinu mladenki. Ukoliko ne želite eksperimentirati ovo je dužina s kojom ne možete pogriješiti.

Što kažu stvarne mladenke:

Volim lijepe elegantne, prikladne osobi i prostoru vjenčanice, neovisno o dužini.. Mislim da se dužina treba uklopiti u cijelu priču vjenčanja i da pristaje osobi.
Ukoliko netko ne želi kalsičnu vjenčanicu može izabrati i kraću i neku posebniju dugu. Tu dužina nije ključna stvar, nego i materijal, kroj, oblik.