23. travnja 2024.

Vjenčanja – COVER magazin

Ideje za vjenčanja i pripremu vjenčanja

Veo uz vjenčanicu?!

Dobro accessorizirana vjenčanica pokazuje osobnost, ali i stil mladenke. Istovremeno loši modni dodaci mogu narušiti dojam dobrog izbora vjenčanice.

Veo uz vjenčanicu

Dobro accessorizirana vjenčanica pokazuje osobnost, ali i stil mladenke. Istovremeno loši modni dodaci mogu narušiti dojam dobrog izbora vjenčanice.

Veo je jedan od dodataka na vjenčanju koji mladenku u trenu mogu transformirati. Ukoliko ga stavite naprijed, natrag ili skinete imate tri različita looka.

Specifičnost vea je i u tome što je on pored vjenčanog prstenja i vjenčanice jedan od simbola vjenčanja i postoji u skoro svim kulturama svijeta.

Razmislite o slijedećem prije nego izaberete veo:

  • koji tip ceremonije imate
  • tip mladenke, ali i oblik lica mladenke
  • mladenkinu težinu i oblik tijela
  • stil vjenčanice
  • dužinu vjenčanice
  • kakvu će frizuru imati mladenka
  • kakav nakit ima mladenka
  • mjesto vjenčanja
  • vrijeme, pogotovo da li se očekuje loše vrijeme ili vjetar.

Veo za vjenčanje

Veo za vjenčanicu može biti različitih oblika, ali i različitih dužina. Svaki će dati drugačiji dojam i drugačije se uklopiti u stil i dojam mladenke.

Možete izabrati neku od slijedećih dužina:

Veo uz vjenčanicu veo do brade ili ramena
Veo uz vjenčanicu veo do pola ruke – ova dužina odgovara prvenstveno uz retro vjenčanja i vjenčanice
Veo uz vjenčanicu veo do buketa
Veo uz vjenčanicu veo do vrha prstiju – ekstravagantniji od ostalih, moderan i neobičan
Veo uz vjenčanicu veo do poda – dobar izbor uz haljinu iste dužine
Veo uz vjenčanicu veo koji je duži od haljine – ovisno o dužini morat ćete odlučiti kako ćete s njim upravljati. Da li će se vući, netko će vam pomoći da ga nosite ili ćete izabrati veo koji je točno dužine crkve tako da će on ostati preko cijelog puta za vama.

vjencanja - Veo uz vjenčanicu Veo ne bi trebao imati teške ukrase budući da će on u tom slučaju nadvladati mladenku. Bez obzira da li volite ukrase, u ovom slučaju bi se trebali suzdržati.

vjencanja - Veo uz vjenčanicu Za dodatnu eleganciju ili ukoliko želite neke ukrase na veu izaberite veo s minijaturnim svilenim ružama, ili nekim drugim cvijećem. Ukoliko to cvijeće u centru ima neki nakit dodatno će dodati glamur vašem izgledu.

vjencanja - Veo uz vjenčanicu Veo od težeg materijala bolje odgovara za jesenska i zimska vjenčanja dok se za proljetna i ljetna vjenčanja preporučuje tanki lepršavi veo.

Kada se bira prema obliku lica općenito:

– Okruglo lice – uz okruglo lice odgovarat će veo koji će dati dojam užeg lica. Veo bi trebao biti dužine minimalno do ramena a po mogućnosti dodati volumen na vrhu glave kako bi optički izdužio lice.

– Kvadratno lice – uz ovakvo lice dobro bi bilo birati veo koji će ublažiti crte lica, te mu dodati duljinu. Dobar izbor je dužina minimalno do ramena.

– Ovalno lice – uz ovalno lice uglavnom dobro idu skoro svi stilovi te možete veo prilagoditi vjenčanici. No, ipak dodavanje previše širine može doprinijeti da veo djeluje tako da lice dobije okrugliji dojam što bi trebalo izbjegavati.

– Srcoliko lice – veo bi trebao optički suziti gornji dio, te bi dobar izbor bio veo koji na donjem dijelu lija dodaje volumen, ali bez voluminoznosti na gornjem dijelu lica.

Veo je dodatak uz vjenčanicu koji može promijeniti i doraditi stil. No, bitno je posvetiti pažnju odabiru, te uskladiti ga i s vjenčanicom, sa stilom mladenke, ali i s modnim trendovima.

Stvarne mladenke komentiraju:

Oko vela mišljenja su mi prilično podjeljena, ima mladenki kojima jako dobro stoji i onima kojima je jednostavno viška. Svaki look je drugačiji, svka vjenčanica je drugačija i svaka mladenka je drugačija.

___

Po meni veo u gotovo svim situacijama zapravo samo pokvari izgled mladenke. Razumijem da se veo nosi na kraljevskim vjenčanjima i to je po meni jedina prilika gdje bi se veo trebao nositi. Razumijem da mladenke uglavnom vole nositi veo i da će to njima poseban i jedinstven osjećaj i zato im taj osjećaj nikad ne bih kvarila i nagovarala da ga ne nose, ali ukoliko me netko iskreno pita za mišljenje da li je vjenčanica bolja sa ili bez, moj odgovor će u 99% situacija biti bez. No, to ne znači da tako trebaju svi razmišljati, svaka mladenka treba birati vjenčanicu po svom ukusu i po onome što se njoj sviđa tako da su meni one svakako prekrasne jer su odabrale nešto u čemu se one osjećaju ugodno i lijepo.
Kada sam ja rekla da ne želim imati veo čula sam par komentara, pa kako ne.. zašto… a meni je zapravo uvijek bilo teže odgovoriti zašto bih ga stavila nego zašto ne. Jednostavno se nikad nisam mogla zamisliti u klasičnoj širokoj vjenčanici sa veom na glavi.