19. travnja 2024.

Vjenčanja – COVER magazin

Ideje za vjenčanja i pripremu vjenčanja

Bijelo odijelo za mladoženju

Boja odijela za mladoženju nije strogo definirana te uglavnom ovisi o preferencijama mladenaca. Za moderan stil...

Bijelo odijelo za mladoženju

Boja odijela za mladoženju nije strogo definirana te uglavnom ovisi o preferencijama mladenaca. Za moderan stil, mladoženje ponekad biraju bijelo odijelo. Na taj način on i mladenka čini prekrasan skladan par.

To naravno može biti u cijelosti bijela kombinacija, ili s nekim uzorkom i slično, kao što može biti i kombinacija boja. No, najčešće kada se radi o izboru bijelog odijela za mladoženju ona uključuje i bijelu košulju i bijelu kravatu.

Nijanse bijele bije se također mogu razlikovati pri izboru bijelog odijela, te u pravilu bi nijansa trebala biti usklađena s mladenkinom vjenčanicom.

Bijela odijela mogu varirati u svom dojmu. S jedne strane su elegantna bijela odijela, dok su s druge strane bijela odijela koja su opuštena i ležerna. Mnoga odijela će biti između ove dvije krajnosti. No, pri izboru bijelog odijela za vjenčanje bitno je uzeti u obzir da postoje varijante i da se trebate odlučiti koji tip odijela želite.

Bijelo elegantno odijelo može, ali ne mora uključivati i prsluk, ali ima sve karakteristike kroja i stila klasičnog elegantnog odijela. Uz njega se kombiniraju košulja i svilena kravata.

Na drugoj strani su bijela lanena odijela, uglavnom ležernog i opuštenog kroja, te su prikladni za opuštena vjenčanja, na plaži i slično. Ovakva odijela nisu prikladna za elegantne ceremonije.

Bijela boja se definitivno veže uz vjenčanja, no, to se u pravilu misli uz mladenku. Mladoženje u bijelim odijelima su ipak rijetkost i iznimke, te na to se treba računati.

Ono na što se treba obratiti pažnja ako se mladoženja odluči za odijelo u bijeloj boji je da boja odijela odnosno tonalitet odijela bira u dogovoru s mladenkom, odnosno u skladu s njenom vjenčanicom.

Stvarne mladenke kažu:

Iako može na nekim muškarcima izgledati skroz dobro, ja nisam tip koji voli vidjeti bijelo odijelo na vjenčanju. Možda u nekoj dobroj kombinaciji, možda u skladu s mladenkom, ali nekako preferiram druge boje odijela umjesto bijelog odijela za mladoženju na vjenčanju.